Тези поверия за замиокулкас ще ви накарат да го имате в дома си!

7039
Тези поверия за замиокулкас ще ви накарат да го имате в дома си!
Снимка: iStock

Растението с толкова екзотично звучащо име придоби популярност в Европа съвсем наскоро. Произхождащо от Африка, то доста експедитивно получи водеща позиция в нишата на стайните растения в жилища, офиси, кафенета и други заведения. Каква е тайната му?

С него са свързани доста поверия от рода на следните.

Ако решите да поставите замиокулкас в дома си, скоро ще подобрите състоянието на своите финанси. За целта заровете в пръстта на саксията му монети или навити доларови банкноти.

Ако приемете това растение като подарък, струва си да дадете няколко монети в замяна. Така ще изплатите отрицателната енергия, която то носи във вашия дом.

За да имате успех в бизнеса, е наложително правилно да полагате грижи за растението. Падащите и пожълтяващи листа са лоша поличба, което показва предстоящо влошаване на материалното състояние.

Ако растението не се вкорени добре, значи членовете на семейството имат фалшиви цели в живота.

За да може замиокулкасът да въздейства ефективно, говорете с него като с човек. Поливайте го, щом почвата засъхне; в това време му говорете нежно. Поискайте богатство и просперитет. Отправяйте молби за помощ по време на нарастваща луна във вторник.

Ако растението изсъхне, това се счита за лоша поличба. Не бива да го изхвърляте. Или го излекувайте, или купете същото. Здравото растение ще сподели енергия с болното.

Ако замиокулкас е подарен за Коледа, Нова година, нов дом или рожден ден, излъчва стократно повече енергия за привличане на богатство и късмет.

По-добре не дръжте тези растения в дома си, защото могат да бъдат опасни

Защо се нарича „цвете на безбрачието“?

В случай, че младо момиче търси сродната си душа, без да успее да се омъжи, тогава просто трябва да постави замиокулкас в стаята си. Неговите цветове имат фалическа форма. Това, според вярването, привлича мъжка енергия и може да даде на една девойка реално женско щастие. Но, за да привлече достоен мъж, замиокулкас трябва да бъде подарен от близък приятел или пък от омъжена жена, която е сполучила в своя брак.

Внимание! Ако неомъжена девойка си купи сама растението, няма да се омъжи. Поверието твърди, че, давайки пари за него, момичето раздава щастието си.

Народните вярвания казват, че замиокулкасът е враждебен на мъжкия пол и създава дисонанси между съпругата и съпруга. Растението действително има ярко изразена женствена енергия - но засяга негативно само двойки с проблеми в отношенията си. Ускорява процеса на отдалечаването им един от друг. Но пък, стабилно ли е всичко във връзката, то няма да окаже негативно влияние върху техните чувства и любов.

Замиокулкас е приятел с домашните любимци. Той е не само талисман срещу тяхната скука и всякакви безпокойства, но и прави животното по-послушно.

Внимавайте! Това цвете носи лош късмет и беди в дома

Защо цъфти?

Много рядко е да видите цъфтящ замиокулкас. Ако това явление наблюдавате в дома си, знайте, че атмосферата е наситена изключително положителна енергия и успех; за в бъдеще ви очакват щастие и богатство.

Ако ви измъчват съмнения, но замиокулкасът ви е разцъфнал, можете спокойно да се заемете с онова, което сте замислили. Този цъфтеж предсказва успешен развой на всяко начинание. Той показва, че собствениците на растението са уверени хора с правилни житейски цели. Обещава добри шансове в кариерата.

Замиокулкасът служи като отличен пречиствател на въздуха и оказва позитивен ефект върху съня на човека, като придава жизненост, енергия и сила. В допълнение, е много декоративен и може да украси всеки интериор.

Не забравяйте обаче, че това е просто растение - не магьосник или лекар! Не възлагайте големи надежди на него, а разчитайте най-вече на себе си и на своите силни страни. То не знае как да цъфти с пари и не ще доведе добър мъж в къщата ви – вие сама ще направите това, а растението само може да помогне!

 

---

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии
Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Чудили ли сте се някога защо някои хора изглежда се разстройват по-лесно от други? Астрологията предлага завладяващи прозрения за нашия емоционален...