По-добре не дръжте тези растения в дома си, защото могат да бъдат опасни

6592
По-добре не дръжте тези растения в дома си, защото могат да бъдат опасни
Снимка: iStock

Много жени (и не само) обичат цветята и буквално са превърнали домовете и офисите си в оранжерии. Трябва обаче да сте много внимателни какви цветя избирате и какви цветя отглеждате. Някои са опасни за здравето, други предизвикват алергии и обриви, а трети носят лош късмет. По-долу ви разкриваме кои растения не трябва да се отглеждат в дома, защото са опасни за вас и вашето семейство.

Една капка от това в мушкатото и то ще цъфне като лудо

Красула

Известна също като дърво на парите. Може лесно да се отглежда в домашни условия. Поверието гласи, че поглъща лошата енергия и носи просперитет на жилището, в което расте. Някои от тези твърдения са верни, като например, че пречиства въздуха и се използва в медицината.

Има обаче причини, поради които не може да се поставя в дома. Листата му съдържат арсен, който е отрова. Арсенът не се изпарява, така че стоенето в близост до самото растение може да бъде опасно за здравето ви. Семействата с деца или домашни любимци трябва да премахнат това растение от домовете си, независимо колко им харесва.

Дори най-спаружената орхидея ще се върне към живота с този лесен метод

Ако орхидеята ви не е цъфтяла дълго време, листата ѝ са повяхнали и не знаете какво да правите, дайте ѝ още един шанс, като следвате ин...

Зокум

Това е много красиво растение с яркорозови съцветия. То е непретенциозно растение и много хора го отглеждат в домовете си. Сокът обаче е много опасен и може да изгори, особено ако попадне в лигавицата на очите. Освен това, когато цъфти, в стаята се разнася силен аромат, който може да причини сърцебиене, главоболие и задух. Опасен е за страдащите от алергии и астма.

Папрат

Те не са отровни и могат да се отглеждат в жилищата, но не трябва да се поставят в помещения, различни от тези за отдих. Всъщност те имат много негативен ефект върху съня. През деня те поглъщат големи количества кислород, а през нощта отделят въглероден диоксид. Всичко това може да причини главоболие и безсъние. Ако сте алергични, наличието на папрати в дома ви е противопоказно.

Дори най-спаружената орхидея ще се върне към живота с този лесен метод

За всички любители на божурите: Ето как да цъфнат с огромни цветове

Отглеждате ли божури? Ако е така, тази рецепта ще ви помогне. Можете да отглеждате божури с големи цветове. Не са много цветята, които ...

Азалия

Те изглеждат като малки, ярко оцветени храсти. Въпреки че азалиите са наистина очарователни, не забравяйте, че те са отровни.

Ако сокът ѝ попадне върху човешкия организъм, може да причини гадене, повръщане, обща слабост и объркване на сърцето. Азалиите също така излъчват силен аромат, когато цъфтят, което дразни страдащите от алергии.

Коледна звезда

Известна също като "Витлеемската звезда". Предпочитана е заради ярките си цветове и необичайната си форма. За съжаление обаче не е добра идея да я държите в дома си. Цветовете съдържат токсичен латекс. Ако бъде погълнат, той може да изгори хранопровода и е опасен за хора с алергии към латекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Правила за торене на ягоди, които растат на едно място в продължение на много години

Не правете това с теменужките: 5 често срещани грешки в грижата за тях

Кои тънкости при отглеждане на картофи помагат за богата реколта

Кога се махат долните листа на доматите

Как да не допускаме жилкова некроза по доматите

При отглеждане на гербери в градината - ето какво не се прави

При отглеждане на чери домати на открито - за какво да внимаваме

Как да предпазим чесъна от едноименната муха

Как се прави листно торене на домати

Дори най-упоритите плевели ще изчезнат, ако напръскате с това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com