Топ 10 поверения защо хълцаме

58732
Топ 10 поверения защо хълцаме
Снимка: iStock

Хълцането е забавно понякога за околните, но за хълцащия е изключително неприятно, нарушава ежедневните дейности и пречи на изпълнението на определени задачи – например пречи на говоренето пред клиенти или пред публика, по време на работа или забавление, нарушава и качеството на съня. Появата на хълцане в неподходящ момент може да бъде много стресираща. Ако продължи по-дълго, то води и до сериозен физически дискомфорт и понякога дори до болезнени усещания при хълцащия. Старите хора казват, че хълцането е свързано с това, че някои говори зад гърба ви. Съществуват 10 разпространени поверия, които отговарят на въпроса защо хълцаме.

Защо хълцаме – 10-те най-известни поверия

1. Едно от най-разпространените поверия сочи фактът, че сте обект на завист, като причина, обясняваща защо хълцаме.

2. Някои гадания дават различни отговори на въпроса защо хълцаме според часа, в които се случва това. Хълцане сутрин между 7 и 8 часа означава, че скоро ще срещнете любим човек, между 9 и 10 часа – че имате ухажор, който ви обожава, между 11 и 12 – че любимият мисли за вас, между 13 и 14 часа – че е време да преосмислите връзката си и да останете сами, ако тя не ви удовлетворява, между 17 и 18 часа – че ще сънувате бъдещата си половинка, между 23 и полунощ – че ще имате неочаквани гости.

Доказани и ефективни начини да се отървете от хълцането

В медицинска гледна точка, за да се отървете от хълцането, е необходимо да спрете периодичните спазми на диафрагмата. Но как да направи...

3. Друго поверие отговаря на въпроса защо хълцаме с кратичкото "някой ви споменава".

4. Злословенето по ваш адрес зад гърба ви е разпространено поверие, което обяснява защо хълцаме.

5. Сред разпространените поверия битува и това, че хълцаме, когато някой мисли за нас. Може да мисли положително, да му липсваме, не е задължително да злослови или да ни споменава с лошо. Ако ви е любопитно кой мисли за вас, намислете име и минете по веждата си с пръст. Косъмче от веждата върху пръста означава, че сте отгатнали "виновника" за хълцането ви.

6. Хълцането, което ни буди от сън между 3 и 4 часа сутринта, следва да ни подскаже, че трябва да опитаме късмета си с лотарийни игри, тъй като ни очаква забогатяване.

7. Хълцането рано сутрин, преди да се съмне, между 5 и 6 часа дава романтичен отговор на въпроса защо хълцаме – някой приятел ни обича и скоро приятелството ще прерасне в романтичен романс.

Защо хълцаме, защо мидичките звучат като морето и защо зайците носят великденските яйца?

Защо хълцаме? Вярвате или не, хълцането може да е еволюционно наследство от нашите по-рибоподобни предци. По време на хълцане мускулит...

8. Народните поверия твърдят, че бебетата и малките деца хълцат, когато им е студено. Това е друг отговор на въпроса защо хълцаме, свързан с народните вярвания, който, обаче, имайте предвид, че е недоказан и непотвърден от медицината и единствената причина одеялото наистина да спира хълцането при малките деца е, че топлината съдейства за отпускане на диафрагмата.

9. Хълцането може и да ви подсказва, че липсвате на някого, твърдят народните поверия. Може да е любим човек, приятел или член на семейството. А може и да е шефът, който не се справя с работата, докато сте в отпуска, тоест не е задължително липсата да е свързана с романтични изживявания и чувства.

10. Ако вярвате в поверията и ви е любопитно защо хълцате в даден ден и час, имайте предвид, че съществува гадаене по дни и часове, с което може да се забавлявате.

Как медицината отговаря на въпроса защо хълцаме?

Медицината посочва няколко причини за появата на хълцане, които нямат нищо общо с поверията. Някои от тях са безобидни, други изискват консултация със специалист. Имайте ги предвид и се консултирайте с лекар, ако имате и други симптоми.

  • Бързо хранене и недостатъчно сдъвкване на храната, при което се появяват спазми в диафрагмата и мъчително продължително хълцане.
  • Киселини или рефлукс.
  • Прием на определени медикаменти, които предизвикват хълцането като страничен ефект.
  • Язва, раздразнени черва, болести на жлъчката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com