Топ фризьор: Спрете да използвате балсам за коса

57385
Топ фризьор: Спрете да използвате балсам за коса
Снимка: iStock

Фризьорът на холивудските знаменитости Том Смит разкрива едно жизненоважно нещо, което трябва да имате предвид сега, ако искате да предотвратите изсушаването на косата си през по-студените месеци. Именно да преустановите употребата на балсам.

Експертът споделя какво точно трябва да се направи, за да се предотвратят негативните ефекти на студа и вятъра върху косъма. Според него този метод не изисква никакви усилия и никакви допълнителни разходи.

Фризьорите споделят едно нещо, което никога не биха направили с косата си

„Нямате нужда от допълнително време, нямате нужда от допълнителни усилия, а за повечето хора дори не е нужно да харчат допълнително пари“, казва професионалистът.

Отказ от балсама

"Всичко, което трябва да направите, е да откажете от балсама и да го замените с маски, които имат по-богата текстура и по-силно подхранващо действие", пояснява експертът.

Маските осигуряват допълнителна грижа за косъма и понякога можете да получите ефект не по-лош от този в салона. И когато се грижите за боядисана или къдрава грива, те стават просто незаменими помощници. Използвайки маски, можете да възстановите увредения косъм, да възстановите неговата мекота и блясък. Така че не бързайте да режете сухи кичури.

По-добре е да нанасяте всички маски върху чиста, подсушена с кърпа грива, това помага на активните вещества да проникнат по-дълбоко в структурата на косъма и дава по-добри резултати.

А на въпроса „Колко дълго трябва да държа маската?“ - няма универсален отговор. Всичко зависи от състава и активните съставки, така че обърнете внимание на препоръките на производителя.

Последният етап в грижа е нанасяне на продукт без отмиване. Има много инструменти, които решават различни проблеми. Флуидите, серумите, маслата обикновено служат за една цел - допълнителна грижа и защита през деня. Повечето серуми придават блясък на косъма, изглаждат го и го омекотяват.

По-добре е да нанесете серум върху краищата на гривата и да разпределите останалия продукт по дължината. Това ще помогне да не се претоварват космите и да се избегне ефектът на мазен блясък. Не забравяйте, че нито един продукт няма да слепи нацепените краища, но може да ги омекоти и да ги направи да изглеждат по-чисти.

За мнозина процедурата неизменно завършва с изсушаване със сешоар. Противно на стереотипите, както термичното, така и естественото сушене могат да увредят косъма. Когато гривата изсъхне сама, влагата разтяга кутикулата за дълго време, което я кара да се подува и тя става неравна.

Затова е най-добре за изсушаването да използвате сешоар, но задължително с термозащита. Накрая изсушете кичурите си само със студен въздух, за да предотвратите увреждане на косъма. Насочете въздушния поток по протежение на растежа на косъма, тоест от корените към краищата.

Още: Тайните за красота на туркините, които трябва да откраднете

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com