ТОП храните, които ще ви заредят с енергия за целия ден

1526
ТОП храните, които ще ви заредят с енергия за целия ден
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и енергия да имаме по природа, ежедневните ни ангажименти са толкова много, че често се чувстваме изтощени до краен предел. Освен това, забързаният ден е добра причина да посегнете към някое десертче, малко чипс или друга вредна храна, от която единствено ще трупате излишно тегло. Ако и пропуснете тренировката във фитнеса, просто ще обърнете гръб на всеки източник на енергия, който би могъл да ви осигури такава.

За да имате енергия през деня, е важно нивата на кръвната захар да бъдат в норма. Когато ги поддържате по този начин, няма да е необходимо да посягате към вредни лакомства или бързи храни, които нито ще повишат енергията ви, нито ще заситят глада, нито ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми. Ако вече сте стигнали до извода, че е време да направите промени в менюто си, това са топ храните, които ще ви заредят с енергия за целия ден.

Бадеми

Много полезни със своето съдържание на полезни мазнини, протеини и въглехидрати. Винаги може да ги хапнете за основно или междинно хранене, най-добре в сурово състояние. Осигуряват необходимата на тялото енергия.

Бобови растения

Ето какво ще се случи с тялото ни, ако залъгваме глада си

Защо е опасно да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща между основните хранения? На този въпрос отговори диетологът и психотерапев...

Варивата са чудесна храна за енергия. Съдържат въглехидрати, които дават енергия, защото се усвояват по-бавно от организма. Няма нужда да се тревожите за тях, защото бобовите растения съдържат витамини от група B„ калций, магнезий, желязо, калий, които внасят баланс между елементите.

Пълнозърнести храни

Зареждат с енергия и сила. Те могат да се похвалят високо съдържание на витамини от група B, фибри, здравословни мазнини и бавно разтворими въглехидрати. Всички тези елементи балансират пропорциите на веществата и ви осигуряват страхотен прилив на енергия.

Яйца

Доказано е, че холестеролът в жълтъка не вреди и не се причислява към общия и лошия холестерол. Ето защо може да си ги хапвате спокойно. Те са изключително питателна закуска, ако ги хапвате тогава. Съдържат куп полезни вещества, аминокиселини и минерали, както и витамини от група B. Те са страхотна храна за енергия!

Пресолено ястие: Топ трикове за решаване на проблема

Със солта не бива да се прекалява! Това е известно на всеки. Но понякога добавяме в ястията, които готвим, повече сол от необходимото. ...

Кисело мляко

Супер закуска от кисело мляко с плодове! Когато и да го хапнете, киселото мляко ще ви зареди с енергия, защото изобилства от протеини. То не влияе на нивата на кръвната захар, така че може да си хапвате спокойно

Риба

Задължително трябва да присъства в седмичното ви меню, поне няколко пъти. Източник на омега-3 мастни киселини, които са полезни, както и да други елементи, които я правят чудесен източник на енергия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com