ТОП трикове да почистите ефективно белите тъкани от петна

1901
ТОП трикове да почистите ефективно белите тъкани от петна
Снимка: Pexels

Бялото е цветът, който е най-труден за поддръжка и най-лесно се цапа. Ето и някои трикове как да почистите белите тъкани ефективно.

Бели обувки направени от кожа, както и чантите можете лесно да почистите с памуче и лосион за тяло.

Чуден бърз трик за бяло пране, което става като ново

Блогърка от Австралия разкри нов метод за пране на бяло бельо и впечатли мрежата. Тайната за най-кристално бялото пране, може и да е р...

Белите завеси изперете като предварително накиснете в сода. Междувременно, добавяйки сода към перилният препарат, когато перете бяло пране ще защитите платовете от увреждане.
Кожените бели или светли на цвят дивани с почистват с разтвор на амоняк. С такъв можете да се сдобиете от всяка аптека. Ако се притеснявате, че самия разтвор е много силен разредете го с малко вода. За миризмата не се тревожете, тя бързо се разнася.

Ако сте изцапали дрехите на бебето или своите с мляко или кърма можете да се отървете завинаги от петната като направите смес от вода + глицерин в съотношение 1:1 и добавете няколко капки амонячен разтвор. С получената смес натривате петната добре и гладите с ютия, като дрехата поставяте между два слоя друг плат.

Ако често имате проблеми с изпотяването и по дрехите ви остават грозни петна спокойно, те могат да бъдат почистени. Намокрете тампонче с кислородна вода и оставете дрехата на слънце да се изсуши. След това е добре да изперете или просто да изплакнете с вода.

Петната от сок може да почистите като добавите към кислородна вода няколко капки амонячен разтвор и намокрите добре петната. След това подсушете със суха кърпа, изперете и оставете дрехата да изсъхне.

Бяло като сняг пране: Как да го постигнем с ДОМАШНИ средства?

Белите дрехи изглеждат страхотно и като облекло, и като домашен текстил. Съвременната индустрия предлага голямо разнообразие от щампи и...

Изцапали сте любимата си покривка с бяло вино? Не се тревожете, може да бъде спасена само трябва да напоите гъбичка с амонячен разтвор и да изтъркате мястото, където сте изцапали. След това измийте с вода мястото и поръсете талк. Ако тъканта, която ще почиствате е по - тънка добавете малко вода към амоняка.

Петната от кафе върху тъканите от памук се почистват като се накиснат с разтвор от сапун, вода и малко сода. Изплаква се с топла вода и се суши. По-упоритите петна могат да се напръскат с лимонов сок, след което отново да се изплакнат и изсушат.

Мастило върху дрехите? Това вече е кошмарно особено ако става въпрос за новите дрехи на детето или любимата ви блуза. Ще ви зарадваме с новината, че и те могат да бъдат отстранени. Необходимо е да изперете плата или дрехата с топла вода, след което да накиснете в затоплено прясно мляко, докато не изчезне петното. Накрая изплакнете с хладка вода и сапун.

На всички е известно, че бялото пожълтява с времето. Може да се справите с жълтите петна като третирате дрехата с кислородна вода и оставите да се изсуши на слънце. След това изпирате и отново сушите на слънце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com