Трикове за перфектно изгладени дрехи

3260
Трикове за перфектно изгладени дрехи
Снимка: iStock/Guliver

Гладенето трудно може да се нарече приятно забавление. Затова събрахме за вас 5 най -добри лайф хака, които ще ви помогнат да улесните процеса и резултата да бъде по -добър!

Фолио върху дъска за гладене

Алуминиевото фолио има забележително свойство - отразява топлината. Увийте дъската за гладене с лист фолио и това е всичко - можете да гладите нещата само от едната страна. Другата страна ще бъде изгладена от отразената топлина, без никакви допълнителни усилия от ваша страна.

За деликатни тъкани има друга модификация на този лайфхак. Поставете артикула директно върху фолиото, включете режима на пара (или вземете параход, ако имате такъв) и го преместете върху материала, като държите разстояние 3-5 см. Дрехите се гладят перфектно два пъти по-бързо и без железни следи!

Не гладете сухо пране

Със сигурност сте се натъкнали на факта, че върху тъканта се появяват дълбоки гънки, които е почти невъзможно да се изгладят. Работата е там, че сте се опитали да изгладите абсолютно сухо пране. Не, не препоръчваме да гладите дрехите си веднага след пране. Гладенето на леко влажни дрехи обаче е доста ефективно.

Също така функцията за пара ще помогне при по-специални материи. Много модели дрехи позволяват както непрекъснато използване на пара по време на гладене, така и концентрирана струя. Ако при използване на пара забележите, че резултатът не е толкова добър, колкото бихте искали, опитайте да увеличите интензивността на парата или отново напръскайте малко вода.

Почистете ютията си

Мръсотията се появява на ютията доста бързо. Това се дължи на грешния избор на работна температура и използването на твърда чешмяна вода. Въглеродните отлагания и варовикът не само изглеждат неестетично, но и предотвратяват плъзгането на подметката на ютията по тъканта. Съответно дрехите не само не се изглаждат, но се появяват и нови гънки. 

За да избегнете подобни проблеми, поддържайте ютията чиста и следвайте превантивните мерки. Първо източете резервоара след всяка процедура. Второ, изберете температурния режим в съответствие с препоръките на етикетите на облеклото. Трето, ако вашата ютия е оборудвана с функция за автоматично почистване, включвайте я периодично, дори ако няма видими замърсявания. Тези прости правила ще ви помогнат да защитите устройството си от замърсяване.

Не забравяйте джобовете!

Дори краката на панталоните да са изгладени перфектно, изпъкналите джобове пак ще придадат на дрехите неподправен вид. И гладенето им не е толкова лесно: копчета, декоративни елементи и голям брой шевове пречат на ютията да се доближи идеално до плата и да го изглади.

Моля, обърнете внимание, че материалът, от който са пришити джобовете, обикновено е по-тънък от материала, от който е ушит останалата част от панталона. Следователно, температурата на ютията трябва да се понижи, за да не се развали структурата на тъканта и да не се цапа уреда. 

Сега знаете как да направите гладенето по-ефективно. Сигурни сме, че тези малки трикове ще ви помогнат да постигнете желания резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com