Вредна ли е за здравето свинската мас?

15117
Вредна ли е за здравето свинската мас?
Снимка: iStock

Свинската мас е много висококалоричен продукт: 100 грама съдържат около 800 kcal. Това означава, че ако не планирате да изразходвате цялата енергия, получена от този продукт, рискувате да натрупате наднормено тегло. Яденето на много свинска мас може да доведе до затлъстяване.

Дневната норма на мазнини на ден е 15-20 грама, на спортисти и хора с висока физическа активност е позволено да ядат повече - до 50 грама. Не се препоръчва да се ядат мазнини при хора с наднормено тегло, при проблеми с храносмилателната система, при заболявания на бъбреците и черния дроб.

Митовете и ползите за здравето от свинската мас

Свинската мас в народната медицина Преварена свинска мас се е използвала и все още се използва като мехлем против подсичане при бебета...

Ако не сте сигурни в качеството на свинската мас, или ако пред вас има свинска мас от дива свиня, тогава е по-добре да не консумирате. Факт е, че мазнините не подлежат на термична обработка, което означава, че бактериите или паразитите, съдържащи се във вените, например смъртоносната трихинела, ще бъдат заплаха за вашето здраве.

Има много митове около този продукт, но не всички са верни. Въпреки че някои наистина трябва да се въздържат от соления деликатес.

Днес все повече хора мислят за правилното хранене. Често преходът към по-здравословно хранене изисква елиминиране на познатите и нездравословни храни. Една от тези "забрани" са мазнините. Наистина ли е вредна и кой наистина трябва да се въздържа от този продукт?

Важно е да се знае, че мазнините са от съществено значение за човешкото здраве! Погрешно е да ги ограничавате или изключвате, като продължавате да консумирате големи количества въглехидрати. Протеините, здравословните мазнини и сложните въглехидрати са в основата на здравословната и питателна храна. Необходимо е обаче да поддържате баланс за всички тези вещества и да вземете предвид индивидуалната си нужда от калории.

Използвайте свинска мас и излекувайте болката в ставите!

Има много причини поради които може да се появи болка в ставите и това далеч не е само напредването на възрастта.  Компрес от сол...

Толкова ли е лош холестеролът в мазнините?

Холестеролът в свинската мас някога е бил демонизиран и то напразно, според диетолозите. Самият холестерол е ресурс за синтеза на хормони и витамин D. Когато се консумира умерено (около 20-30 г на ден), свинската мас ще бъде само от полза.

Струва си да се отбележи, че свинската мас се разгражда доста бавно и следователно запазва усещането за ситост за дълго време.

Коя свинска мас е по-добра и кой не трябва да я яде?

Свинска мас и чесън помагат при проблеми с жлъчката

В днeшнo врeмe мнoгo хoрa, кoитo иcкaт дa oтcлaбнaт (и дoри тeзи, кoитo нямaт нaднoрмeнo тeглo), oгрaничaвaт мaзнинитe нa първo мяcтo. ...

Струва си да се обърне внимание на екологичния осолен бекон - това ще бъде от полза за тялото. Но е по-добре да откажете пушените деликатеси. В допълнение, този продукт трябва да бъде изключен за хора с остро чернодробно заболяване, панкреатит, холецистит, колит и гастрит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com