ВВС: Ежедневно пушещите канабис са повече от пиещите в САЩ

715
ВВС: Ежедневно пушещите канабис са повече от пиещите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Броят на американците, които пушат канабис всеки ден или почти всеки ден, сега надвишава тези, които пият алкохол толкова често, установи проучване, предаде ВВС.

Изследването, публикувано в списанието Addiction, се основава на данни, събрани от Националното проучване за употребата на наркотици и здравето в продължение на четири десетилетия.

През 2022 г. са регистрирани приблизително 17,7 милиона употребяващи канабис всеки ден, което за първи път е повече от прогнозата за 14,7 милиона употребяващи всеки ден. Алкохолът все още остава по-широко използваното вещество от двете. Още: Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Но проучването установи, че между 1992 г. и 2022 г. е имало 15-кратно увеличение на процента на глава от населението за тези, които ежедневно или почти ежедневно употребяват канабис.

По-малко от един милион души твърдят, че са употребявали канабис почти всеки ден през 1992 г., което е най-ниската отчетена употреба от началото на проучването през 1979 г.

Но данните сочат, че хората може да са по-склонни да признаят за собствената си употреба, тъй като общественото мнение и законодателството се променят. Още: Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

Употребата на канабис за удоволствие е разрешена в 24 щата и окръг Колумбия, докато 38 щата са легализирали ползването за медицински цели.

Правителството досега се съпротивлява на призивите за легализиране или декриминализиране на наркотика на федерално ниво. Президентът Джо Байдън каза: „Твърде много животи бяха преобърнати поради неуспешния ни подход към марихуаната.“

Проучванията показват, че общоприетите концепции за канабиса като „врата“ към други наркотици не са подкрепени с доказателства и по-голямата част от употребяващите не преминават към по-твърди наркотици.

Но пък от друга страна изследванията на Националния институт за злоупотреба с наркотици показват, че честата употреба може да доведе до пристрастяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези храни не трябва да се ядат на празен стомах

10 храни, които трябва да добавите към диетата си, ако имате косопад

Виц на деня: Аз не мога

Как за запазим свеж дъх през целия ден?

Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска

Виц за добро утро: Срещнали се

Вечно стихотворение от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 16 юни

Таро хороскоп за 16 юни 2024

Каква е причината за събуждане по едно и също време всяка вечер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com