Закуски, богати на протеин, които ще ви предпазят от глад през деня

13221
Закуски, богати на протеин, които ще ви предпазят от глад през деня
Снимка: iStock/Guliver

Здравословното хранене е начин на живот, а не просто моментен избор. Ето защо всеки ден трябва да правим избор с какво се храним, за да бъдем здрави и със стройна фигура. Въглехидратите са основен източник на захар и един от главните виновници за наднормено тегло. Когато огладнеете около обяд или следобед, най-лесно е да посегнете към тях.

Много хора дори не осъзнават колко много въглехидрати поглъщат, тъй като приемат само сладките храни за техен основен източник. Това не е така, тъй като крекерите, соленките и всичко, което приемаме като източник на следобедна закуска, съдържа въглехидрати.

Протеините са важен макронутриент, от който тялото има голяма нужда и за съжаление не си го набавяме в нужните количества. Те се усвояват за по-дълъг период за разлика от въглехидратите и затова са богат източник на енергия. Това ги прави подходящи за междинни закуски, така че да ни предпазят от глада. Ето и от къде да си ги набавите.

Как да преминем към здравословно хранене в девет лесни стъпки

Идеи за здравословна закуска

Твърдо сварени яйца

Те са чудесен източник на протеин и ще ви държат за дълго време сити. Нямат излишни мазнини, като при пържените, а и можете да си ги носите навсякъде и да похапнете, когато имате нужда.

Ядки

Те са богат източник на протеин и енергия, като можете да ги хапвате за междинна закуска. Не забравяйте обаче съдържанието на мазнини в тях, което ги прави калорични. Затова и трябва да бъдете внимателни с консумацията им.

Кисело мляко

Това е чудесна междинна закуска, която добавя протеини към общия прием и може да ви засити за дълго време. Не добавяйте сладки изкушения към него, за да се предпазите от допълнителни захари. Подходяща опция е няколко кръгчета банан и лъжица фъстъчено масло. Така ще се заситите и имате енергия чак до вечеря.

Извара

Изварата е чудесен източник на протеини. Тя е по-бедна на мазнини от сиренето, кашкавала и всички производни. Това я прави чудесен продукт за включване в режими и различни програми.

10 съвета за здравословно хранене

Боб

Той е растителен източник на протеини. Свареният боб може да се превърне в любимата ви междинна закуска, която да ви предпази от прегладняване по средата на деня и ще ви даде достатъчно енергия.

Едамаме

Това е соева шушулка, а както знаем това е най-добрият източник на протеин за вегетарианците. Съдържа въглехидрати и фибри, които дават усещане за дълготрайна ситост.

Пудинг със семена от чия

Семената от чия са калорични, затова е важно да се внимава с количеството. Те са много богати на Омега-3 мастни киселини, фибри и съдържат протеини. Това ги прави идеална междинна закуска, особено ако ги разтворите в прясно или кисело мляко и ги гарнирате с пресни плодове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com