Защо се чува звук само от едната слушалка?

11941
Защо се чува звук само от едната слушалка?
Снимка: Huawei

Използването на телефона със слушалки е не само за удоволствие – слушане на музика, новини или предавания, много хора се нуждаят от слушалките си системно, за да могат да отговарят на телефонните повиквания, докато ръцете им са заети или докато шофират.

В тези случаи може да бъде твърде досадно да се чува звук само от едната слушалка. Подобна неприятност не само влошава качеството на звука и прави по-трудна комуникацията, но и ви принуждава да усилите звука до край, за да може да чувате все пак, с което натоварвате само едното ухо – там, където е работещата слушалка. За да избегнете подобно неудобство, добре е да знаете няколко причини да се чува звук само от едната слушалка, на които може да въздействате и сами и да се справите със ситуацията.

Какво да направите, ако се чува звук само от едната слушалка? Ръководство стъпка по стъпка

1. Уверете се, че вашите слушалки са здраво включени в жака за слушалки на устройството източник. Проверете и дали използвате правилния жак, а не този за микрофона например.

Носенето на слушалки може да доведе до проблеми със слуха

2.  Задайте силата на звука на устройството източник на високо ниво, за да се уверите, че от едната слушалка наистина не излиза звук. Възможно е просто да е тих. Ако вашите слушалки имат отделен контрол на силата на звука, регулирайте го и проверете дали не е зададено ниско ниво на звука на проблемната слушалка. Проверете мрежата на микрофона и високоговорителите на всяка слушалка, за да се уверите, че там всичко изглежда наред.

3.  Уверете се, че вашите слушалки са зададени като изходно аудио устройство на телефона ви. Задайте именно слушалките като източник на звук.

4.  Ако чувате звук само от лявата слушалка, уверете се, че аудио източникът има възможност за стерео изход. Изходен жак, означен с EARPHONE, ще бъде моно и ще извежда звук само от едната страна – лявата, докато изходен жак, означен с HEADPHONE, е стерео и звукът се чува и в двете слушалки.

5.  Рестартирайте телефона си. След това рестартирайте и вашите слушалки.

Нека се насладим на великолепен звук с качествени слушалки

6.  В приложението Surface проверете дали има налична актуализация на фърмуера за слушалките ви. Ако има такава, използвайте я.

7.  Проверете дали слушалката, от която не чувате, е замърсена. Проблемът може да е много по-прозаичен – нещо, което спира звука, отколкото вие си представяте.

8.  За да се уверите, че проблемът не е в устройството ви, а в слушалките, тествайте ги на други устройства, както и други чифтове слушалки пробвайте на телефона си. Възможно е да се окаже, че слушалките работят нормално на другите устройства и че проблемът не е свързан с тях, а с вашия телефон.

Това ще ви спести много излишни нерви в опит да върнете слушалките, ако са в гаранция, да ги ремонтирате или смените. Ако обаче продължавате да чувате звук само в едната слушалка на всички устройства, на които ги включите, то проблемни са самите слушалки и вие не може да разрешите този проблем сами. Необходим ви е сервиз или нов чифт слушалки, ако цената им не си заслужава времето и средствата за ремонта им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com