Отваря приемът за четвъртото издание на програмата на Endeavor – Dare to Scale

2666
Отваря приемът за четвъртото издание на програмата на Endeavor – Dare to Scale
Снимка: Endeavor

От днес, 11 април 2022 г., отваря приемът за Dare to Scale – четиримесечна програма за растеж, насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на развитието си и са в началото на по-мащабно разрастване на дейността си. Програмата се организира от българския офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor с основен партньор Пощенска банка, с подкрепата на Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП), както и с капиталов партньор SeedBlink.

Критериите за участие в Dare to Scale са компаниите да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2021 г. и броят на служителите им да не надвишава 150 души. В програмата могат да участват предприемачи от всички сфери на икономиката и от всички региони в България. Кандидатстването става на този линк до 30 април 2022 г. Компаниите, които са заявили интерес за участие и са попълнили апликационната форма, ще преминат през селекционен процес, в който ментори и бизнес лидери от мрежата на Endeavor ще селектират финалните участници.

Всеки, който има въпроси, свързани с програмата и процеса по кандидатстване, може да се включи в "Office Hours" – предварителни онлайн срещи с екипа на Endeavor с цел да се предостави детайлна информация за програмата. Записването за Office Hours става като се запази час ТУК.

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програмата за растеж Da...

Програмата Dare to Scale ще се проведе в София и ще е с продължителност от 4 месеца – от септември до декември 2022 г. Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат в събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което компаниите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.

До момента в трите издания на Dare to Scale участие взеха над 60 предприемачи от 32 компании, като 5 от тях получиха общо финансиране в размер на над 2 млн. лева след участието си в програмата. С компаниите работиха повече от 30 ментори и проведоха над 170 часа в менторски срещи. Сред водещите лектори бяха Васил Терзиев (партньор във фонда Eleven), Светозар Георгиев (съосновател на Телерик Академия и инкубатора Campus X), Деян Витанов (сериен предприемач, базиран в Силициевата долина), Любомир Кленов (основател на наскоро продадената компания Remix) и др. Подробна информация за програмата е налична ТУК.

"Българската предприемаческа екосистема все повече съзрява. Тя вече създаде своя първи еднорог, но което е още по-важното развива се средата, в която и много други предприемачи имат системна подкрепа както по отношение на достъпа до капитал, така и до ноу-хау за своето пазарно развитие и организационно израстване. Dare to Scale се утвърди като водещата акселераторска програма в България. Горди сме, че с предишните издания на програмата сме подпомогнали 32 компании и техните основатели по пътя им към успеха. Благодарим за доверието на предприемаческата общност и нашите партньори. Тази година програмата ще бъде надградена с нови елементи като капиталова подкрепа за най-добре представителите се компании и експертна помощ от една от водещите консултантски компании в света. С нетърпение очакваме вашите кандидатури!", казва Момчил Василев, изпълнителен директор на Ендевър България.

"Стартираме четвъртата година на Dare to Scale още по-уверени и вдъхновени, защото постигнатото дотук ни показа, че сме изградили един изключително успешен и устойчив модел на развитие. Вярваме, че всяко следващо издание на програмата създава още по-голяма стойност за икономиката, конкурентоспособността и предприемаческата екосистема. Готови сме да посрещнем новите участници в проекта, да влезем в ролята на техен ментор и доверен финансов партньор и да подкрепим амбициите им за израстване, като споделим нашия ценен опит и експертиза. Виждаме ефекта на Dare to Scale върху развитието на бизнес средата и това ни дава самочувствието, че заедно сме част от една успешна мисия", казва Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

"Предай нататък" в бизнеса: компании помагат на други компании да растат

Български фирми от всякакви сектори ще имат възможност да се разраснат и да разширят бизнеса си, подпомагани от опитни съветници и воде...

"В Софтуер Груп горещо подкрепяме каузата за подпомагане на местните предприемачи, които имат визията и решителността да се разраснат бързо в национален и международен мащаб, и да преминат успешно метаморфозата от стартъпи към развиващи се бизнеси. Програмата Dare to Scale на Endeavor много умело превежда участниците през този процес, предоставяйки им широко позициониране, кристализиране на техните стратегии и ключови цели, придобиване на ценни умения и генериране на идеи за подобряване и развитие на бизнеса им. За мен е чест да бъда част от четвъртото издание на менторската програма и очаквам с вълнение бъдещите участници в нея.", казва Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп.

"Времето лети бързо, особено когато е изпълнено с наистина забележителни моменти. За много компании това беше Dare to Scale – програмата, която в последните три години се утвърди като една от най-добрите в областта на бизнес развитието. Неусетно стигнахме до четвъртото издание, като призовавам българските МСП да кандидатстват, защото формулата на успеха се крие именно в усвояването на нови знания, в установяването на нови контакти и не на последно място – в споделянето на предизвикателствата, пред които се изправяме. Всичко това и много повече е Dare to Scale. Очакваме ви!", казва Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

За Endeavor:

Endeavor е международна неправителствена организация с офиси в 40 локации, подпомагаща предприемачи с големи идеи и бизнеси да се разраснат бързо в международен мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат потенциала да променят страните си и света – те могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. В България Endeavor започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 100+ предприемачи от 50+ компании, които са създали над 2300 работни места и са генерирали приходи от 320 млн. лева за изминалата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от DIGITALIZE THIS:

Таня Димитрова и център “Яника”: Мост между световете и светло бъдеще за всички деца (ВИДЕО)

Пощенска банка спечели престижно отличие "Топ работодател"

Талантливите деца от "Бон-Бон" стават посланици на младежката програма на Пощенска банка "Project YOUth"

Пощенска банка отчита 40% повече онлайн покупки с дебитни и кредитни карти през 2022 г.

Финансово решение за устойчиво бъдеще

Четири компании са отличени в програмата за растеж на Ендевър – Dare to Scale 2022

Пощенска банка придоби българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

Юробанк се договори с БНП Париба Груп за придобиването на ритейл бизнеса ѝ в България

Петя Димитрова бе удостоена с наградата "Банкер на годината" 2022

Мобилният портфейл ONE wallet на Пощенска банка вече е достъпен за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Digitalize This