Пощенска банка отбеляза своята 30-годишнина под надслов "Заедно създаваме бъдещето"

3046
Пощенска банка отбеляза своята 30-годишнина под надслов "Заедно създаваме бъдещето"
Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка, част от Юробанк Груп, отбеляза 30 години успешно присъствие на българския пазар. По този повод на 18 октомври 2022 г. в Гранд хотел Милениум в София беше организирано специално събитие под надслов "Заедно създаваме бъдещето". Събитието беше уважено от президента на Република България г-н Румен Радев и посланика на Гърция в България Н.пр. Димитриос Хронопулос, които произнесоха приветствени речи.

Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова приветства в словото си главния изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас, който също произнесе реч, както и Ставрос Йоану, заместник-главен изпълнителен директор на Юробанк.

В речта си пред гостите президентът Румен Радев акцентира върху утвърждаването на банката през годините сред лидерите в своя сектор. Той допълни, че това е станало възможно благодарение на визионерския поглед на мениджмънта в лицето на Петя Димитрова, както и на сплотения екип, които са извели финансовата институция до водещи позиции в банкирането и в предлагането на иновативни продукти. Държавният глава отбеляза още, че през юли тази година именно на Петя Димитрова е връчил приза "Банка на годината". Румен Радев обърна внимание в речта си на социално отговорната дейност на Пощенска банка, както и на партньорството ѝ с водещи университети по света и аналитични центрове и допълни, че "тя не само улавя тенденциите, които се развиват в банковия сектор, бизнеса и технологиите, но и успява много бързо да ги въведе в своята дейност в България". Румен Радев отправи пожелание екипът и ръководството да останат все така близо до своите клиенти и партньори и да продължат уверено и иновативно да гледат в бъдещето.

"С утвърждаването на Пощенска банка като системна банка за българския пазар гръцките предприемачи откриха стабилен партньор за своите инвестиционни планове, докато българските граждани намериха доверен партньор за своите финанси. С лидерска позиция на българския пазар Пощенска банка се превърна в пионер, инвестиращ в иновации, технологии и зелено бъдеще в съответствие със своята ESG стратегия", посочи в речта си посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос.

Главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас заяви: "Гордеем се с постиженията на Пощенска банка през тези 30 години. Устойчиво разширявайки се, днес тя се радва на водещата си позиция на българския пазар, благодарение на доверието на своите клиенти, българското общество и, разбира се, на енергията, креативността и ангажираността на служителите си, на които искрено благодарим. Всичко това е постигнато в предизвикателни времена, тъй като Групата стъпи в България през деветдесетте години и все още сме единствените, които присъстваме на българския пазар оттогава, а този факт сам по себе си е много показателен и подчертава нашата ангажираност с инвестициите ни в Пощенска банка. Ще останем отворени към пазарните възможности за по-нататъшен растеж в тази обещаваща икономика, ако и когато възникнат".

"За тези три десетилетия се доказахме като една от най-успешните системни банки в България и затвърдихме реномето си на доверен партньор, предпочитан работодател и социално отговорна компания. Утвърдихме се като институция, на която клиентите имат доверие, защото им предлагаме индивидуални решения за тяхното бъдеще. Усилията ни да помагаме на бизнеса и обществото логично са отразени в пазарния ни дял и позиционирането ни като топ банка на българския пазар с впечатляващи финансови резултати. Те са такива, защото ги постигнахме заедно, благодарение на мотивирания и сплотен екип на Пощенска банка, на постоянната подкрепа от Групата Юробанк и на акционерите, както и на изградените устойчиви отношения с вас – нашите партньори и клиенти, с които създаваме бъдещето заедно", заяви в официалното си обръщение Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Тържеството събра повече от 300 бизнес лидери, представители на различни индустрии, влиятелни общественици, партньори и клиенти на финансовата институция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от DIGITALIZE THIS:

Таня Димитрова и център “Яника”: Мост между световете и светло бъдеще за всички деца (ВИДЕО)

Пощенска банка спечели престижно отличие "Топ работодател"

Талантливите деца от "Бон-Бон" стават посланици на младежката програма на Пощенска банка "Project YOUth"

Пощенска банка отчита 40% повече онлайн покупки с дебитни и кредитни карти през 2022 г.

Финансово решение за устойчиво бъдеще

Четири компании са отличени в програмата за растеж на Ендевър – Dare to Scale 2022

Пощенска банка придоби българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

Юробанк се договори с БНП Париба Груп за придобиването на ритейл бизнеса ѝ в България

Петя Димитрова бе удостоена с наградата "Банкер на годината" 2022

Мобилният портфейл ONE wallet на Пощенска банка вече е достъпен за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com