Недоволство от туристическия бранш в Каварна към общинарите

3706
Недоволство от туристическия бранш в Каварна към общинарите
Снимка: Getty images

На прага на новия туристически сезон бизнеса и туристическия бранш в Община Каварна сигнализират за все по-задълбочаващ се проблем в комуникацията с общинска администрация и дори слагат под въпрос стартирането на летния сезон в града.

Според бранша има неотложни проблеми, които са свързани с нежеланието за сътрудничество от страна на кмета на Община Каварна – г-жа Елена Балтаджиева, а молбата за среща е категорично отхвърлена. В писмо до администрацията представители на бизнеса поставят открито проблемите, с които се сблъскват. И търсят "среща на която да бъдат поставени и обсъдени проблеми, чийто решения са НЕОТЛОЖНИ за правилното функциониране на сектора ,който представляваме. Водени от идеята да надграждаме ежегодно качеството на туристическия продукт, сме крайно възмутени от бездействието и системното неспазване на срокове при подаване и получаване на документация от всякакво естество. Системен отказ от страна на общинска администрация дори за разискване на казуси от фундаментално значение за функционирането ни".

Кметът на Каварна с глоба от 10 хил. лева за конфликт на интереси

Глоба от 10 000 лева и отнемане на 263 лева от заплатата й в полза на общината постанови КПКОНПИ срещу кмета на община Каварна Елена Ба...

На 11.02. 2022 г. над 90% от туристическия бранш в Каварна организира неформална среща, на която никой от общинска администрация не присъства. В своя отговор зам.-кметът г-н Митко Недев посочва:

"…поради изключителната натовареност на администрацията на Община Каварна не можем да удовлетворим искането Ви за организиране на среща в широк формат. Освен това са неясни предметът и обхватът на евентуална среща, липсва зададена конкретна тема и конкретни конструктивни предложения за решаване на проблеми, ако такива са в основата на инициативата".

Според бизнеса, един от най-наболелите проблеми е остарялата Наредба за реда и условията за разрешаване поставянето на преместваеми обекти от 2017 г., където няма яснота как се отдават тези площи, как се стопанисват и какво реално може да се поставя върху тях. По този начин се възпрепятства подаването на документи за категоризация на заведенията, а това прави още по-трудна работата на бизнеса.

Какво стои в основата на напрежението между бизнеса и Община Каварна, реално никой не може да каже със сигурност, но притиснат до стената, след изключително трудните времена на ковид пандемията, браншът е готов да излезе, за да защити своите работници.

Удължава се бедственото положение в Каварна заради заседналия кораб "Вера Су"

Община Каварна удължава с 30 дни бедственото положение за част от територията си заради заседналия кораб „Вера Су“, предава...

"Може би следващата седмица ще организираме един протест, с който да изразим ясно нашето отношение. Ние с нашия персонал ще излезем на улицата и се надявам да бъдем чути. Защото всяко наше желание за среща и за работа заедно, остава без отговор", коментират от местния туристически бранш пред Actualno.com.

Дали това напрежение е създадено на личностна основа или липса на капацитет, времето ще покаже. 

Автор: Анна Борисова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com