Abris придобива румънския дистрибутор на дентални продукти Dentstore

3487
Abris придобива румънския дистрибутор на дентални продукти Dentstore
Снимка: Dentstore

Централно-европейският фонд за дялови инвестиции Abris Capital Partners е подписал споразумение за придобиването на Dentstore – един от водещите дистрибутори на дентални консумативи и оборудване в Централна Европа. Придобиването е трето за Abris в сектора след инвестициите му в Dentotal през ноември 2019 г. и Дентатехника през ноември 2021 г. Сделката подлежи на одобрение от съответните антитръстови органи.

Dentstore е със седалище в Букурещ и предоставя комплексни висококачествени услуги на денталния пазар в Румъния и България, включително внос и продажба на пълен набор от консумативи и оборудване за стоматологични кабинети и лаборатории; техническа помощ и консултации; сервиз и гаранция на дентална апаратура. Компанията може да се похвали с впечатляващи логистични и технологични възможности и е най-дигитализираният играч в своя сегмент.

Адриан Станкулеску, партньор и ръководител на Abris за Румъния, коментира:

„Това придобиване е част от визията ни за изграждане на портфолио от водещи компании в рамките на бързоразвиващия се пазар на стоматологични консумативи в Централна и Югоизточна Европа. Радваме се, че ще си сътрудничим с Dentstore и с нетърпение очакваме да си партнираме с амбициозния и талантлив мениджърски екип, за да продължим вълнуващата история на техния напредък. Dentstore разполага с усъвършенствани технологични възможности и отлично обслужване на клиенти, което е позволило на компанията да ускори растежа си и вярваме, че разполага с значително ноу-хау, което би било от полза за другите ни компании в портфолиото в този сектор в дългосрочен план.”

Богдан Туфеану, генерален мениджър на Dentstore, добавя:

„Имаме амбициозни планове за бъдещето на Dentstore и сме щастливи да си партнираме с толкова опитен инвеститор в този сектор. Заедно с Abris ще ускорим развитието на организацията, като се фокусираме върху усъвършенстване на потребителската кошница, задаване на нови високи стандарти на денталния пазар и продължаване на регионалната експанзия.”

Михай Замфир, инвестиционен мениджър в Abris, добавя:

„Изграждаме бизнес, ориентиран към клиента. Целта ни е да подкрепим още повече растежа на Dentstore и да помогнем на компанията да се разшири на нови пазари, предлагайки на своите клиенти най-добрите услуги, от бърза логистика до цялостно продуктово портфолио, съчетано с отлично продажбено и клиентско обслужване, задавайки по този начин нови по-високи стандарти в сектора.”

Abris започва да инвестира в сектора през 2019 г., с придобиването на Dentotal от семейство румънски предприемачи, завявайки намерения за оформяне на ясен лидер на пазара на дентални консумативи в региона. След придобиването на Dentstore и на Дентатехника миналата година, Abris цели да продължи изграждането на портфолио от бизнеси в сектора чрез органичен растеж и по-нататъшна консолидация на местните пазари в региона. Като част от процеса по създаване на стойност, Abris има за цел да подкрепи по-нататъшното развитие на организацията и да инвестира в нови системи, като се фокусира върху устойчивостта като част от ангажимента на фонда към екологично, социално и корпоративно управление (ESG) и отговорно инвестиране.

След придобиването, съсобствениците на Dentstore – Богдан Туфеану и Адриан Фортеску, ще продължат да управляват бизнеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com