Адвокатът на Цветан Василев открил 40 нарушения на БНБ по случая с КТБ

22151
Адвокатът на Цветан Василев открил 40 нарушения на БНБ по случая с КТБ
Снимка: БГНЕС

Адвокатът на бизнесмена Цветан Василев разкри, че БНБ е допуснала 40 нарушения на закони и други нормативни актове по казуса с КТБ. Менко Менков коментира това пред Нова телевизия. Юристът разкри също, че клиентът му в момента живее в Сърбия скромно и на помощи от негови местни приятели.

"Квесторите са незаконосъобразно назначени, нямат 5 години стаж в бранша, някои действия на УС на Централната банка са доста съмнителни, но това трябва да бъде установено от прокуратурата", коментира адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ. Той съобщи, че в екипа по делото работят над 20 специалисти, включително и юристи и преподаватели. Менков смята, че квесторите са похарчили над 2,5 милиона лева пари на банката за докладите на одиторите, но те не се ползват, нямат никаква правна стойност и следователно това са напразно похарчени средства. Адвокатът каза още, че квесторите при спряно дело за несъстоятелност подават молба да харчат още пари на банката, но не са получили съгласие, защото не са посочили каква сума искат и за колко време ще я харчат.

Основните акционери в КТБ вероятно ще станат страни по несъстоятелността

Двамата най-големи акционери в КТБ са подали молби по делото за несъстоятелност на банката, показва справка в деловодството на Софийски...

"Какво се е случило през четирите месеца в банката от затварянето й до издаване на решението на БНБ за фалит? Към 30 юни показателите на КТБ са много различни от показаните в одитните доклади резултати, коментира защитникът на "Бромак". - Многократно съм се виждал с Цветан Василев. Той сега дори да иска не може да се върне в България, защото чака решение на властите в Сърбия". Според него Василев не е обвинил директно някого за случващото се с КТБ, но за хората е ясно кой е провокирал този процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com