БСП - невинни оптимисти, всички останали виновни

20741
БСП - невинни оптимисти, всички останали виновни
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета. Ние не сме съгласни с взимането на нов заем в размер на 4,5 млрд. лв. Това коментира депутатът от БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV. Според нея с тези пари България ще влезе в процедура по свръхдефицит, което ще навреди на имиджа на страната и инвестионния климат.

Депутатът отказа да приема тезата, че "червените" носят вина за сегашното положение. Те заложили оптимистична приходна част, която възнамерявали да изпълнят. Освен това, всички очаквания били през втората половина на годината въпросните пари да бъдат събрани. Това било очакването на БСП и по отношение на кабинета на ГЕРБ.

БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета

БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета, защото приходите до края на годината ще се увеличат и бюджетният дефицит може да се запаз...

Според представените от депутата данни към шестмесечието са били извършени разходи на 46,7% от заложените в бюджета. В тази връзка Нинова попита дали в момента не плащаме неправилно похарчените пари на кабинета "Близнашки". Според данните, с които тя разполагала, те били в размер на повече от 100 млн. лв.

Отново беше лансирана тезата, че парите за гарантираните влогове в КТБ трябва да бъдат взети от управление "Банково". По този начин не се застрашавал имиджът на страната на пред чуждестранните инвеститори и не се вървяло към свръхдефицит. "Червеният" депутат се ангажира да се опита да убеди в това ГЕРБ по време на днешните дебати по актуализацията на бюджета.

По отношение на очакванията си за бюджет 2015 Нинова заяви, че в него не трябва да има 3,7% свръхдефицит. Освен това не трябвало да се допуска замразяване на социалните плащания, както и да се върви към "пенсионна реформа", т.е - запазване на ранното пенсиониране, замразяване на възрастта за пенсиониране и др. От БСП били готови да подкрепят социални, по думите на депутата, предложения като отмяна на плоския данък.

 

НС ще заседава извънредно заради актуализацията на бюджета

Парламентът ще заседава извънредно във вторник (18 ноември) от 11.00 часа. Това решиха депутатите със 173 гласа "за", 1 "против" и 11 в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика