Цветан Василев намекна, че "Капитал" работи в интерес на Пеевски

2801
Цветан Василев намекна, че "Капитал" работи в интерес на Пеевски
Снимка: БГНЕС

След пет месеца и половина мълчание, банкерът Цветан Василев, който все още живее в Сърбия, отново проговори през личния си сайт. Този път Василев засегна темата с иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и статия на в. „Капитал“, в която се посочва, че за увеличението на капитала на фирми като „Бромак“ и ТЦ-ИМЕ са използвани „средства с незаконен произход“ през КТБ. Даден е ясен пример с увеличение на капитала на „Бромак“ с 8 668 030 лева през 2006 година, което станало със средства с незаконен произход, а част от парите идвали от кредити, теглени от КТБ.

Цветан Василев твърди, че капиталът на „Бромак“, която беше фирмата-собственик на КТБ, е формиран с печалбата от продадени през 2009 година акции в КТБ, а към момента на фалита на банката е в размер на 224 млн. лева. Платил съм над 40 млн. лева данъци и това е потвърдено от десетгодишна данъчна ревизия от 2013 година, подчертава банкерът.

Заради лошите условия в ареста Цветан Василев не иска екстрадиране у нас

Условията в арестите у нас са лоши, а българската прокуратура допуска политическо влияние върху своята работа - това са доводите на защ...

Версията на Цветан Василев е, че „гениалните заключения“ на КОНПИ са направени на база работата на прокуратурата и Бисер Лазов. Лазов е защитеният свидетел на държавното обвинение по случая на фалита на КТБ.

Банкерът задава въпрос на „Капитал“ защо не пише за активи като „Виваком“, „Дунарит“ и „Авионамс“. Как така хем съм крадец на такива активи, хем кредиторите на трите компании „се удовлетворяват в рамките на желаното от тях т.е. минималното“, пита Василев. Той посочва и, че активите на трите компании плюс тези на „Петрол“ са били в плана за оздравяване на КТБ, който банкерът и Оманският фонд предлагаха през есента на 2014 година. Къде бяхте тогава, уважаеми „драскачи“ - може би се уплашихте, че заемите на „бушоните“ ще бъдат изплатени, пита бившият собственик на КТБ.

Василев се оплаква, че всъщност той и адвокатите му не са получили все още от КОНПИ иска, касаещ отнемането на имущество на стойност 2,2 млрд. лева. Банкерът е категоричен, че този иск и на наказателното дело за КТБ трябва да се гледат публично, намеквайки, че както се развиат нещата в момента, се работи всячески в полза на Пеевски и Александър Сталийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика