Газпром: През май поставяме тръбите по Южен поток в България

30411
Газпром: През май поставяме тръбите по Южен поток в България

Договор за доставка на оборудване и материали, строително-монтажни работи и обучение на персонал, ще бъде подписан съвсем скоро, съобщиха от "Газпром".

Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заявява в съобщение, публикувано в сайта на компанията, че основното строителство на сухопътния участък на Южен поток в България и Сърбия ще започне това лято, като още през май започва поставяне на тръбите. 

"Газпром" обмисля промени в маршрута на "Южен поток"

Руската енергийна компания „Газпром” призна официално, че краят на газопровода „Южен поток” може да бъде в Авст...

В България скоро ще бъде подписан договор за доставка на оборудване и материали, строително-монтажни работи, обучение на персонал и пускане в експлоатация на участъка от газопровода, се посочва още в съобщението след заседание на ръководството на "Газпром". 

В интервю за "Хоризонт" вчера, Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, предупреди, че Европейската комисия очаква България да обезпечи не само функционирането на газопровода "Южен поток" в съответствие с европейското законодателство, но да го спазва и при развитието и реализацията на проекта. 

Тя добави, че Еврокомисията е обезпокоена от това, че предложените поправки в Закона за енергетиката, които разделят "Южен поток" на отделни части, не съответстват на правилата на европейския вътрешен енергиен пазар. "Ако "Южен поток" бъде изграден или започне да работи в нарушение на европейското законодателство, то ние ще предприемем необходимите стъпки, за да гарантираме спазването му", предупреди Сабине Бергер. 

След няколко седмици, преди второто четене на законовите промени, предстои нова среща на еврокомисар Йотингер с министър Драгомир Стойнев. Двамата вече разговаряха, по-рано тази седмица, в Брюксел. 

"Газпром" придобива 50% от акциите на оператора на "Южен поток"

Руският гигант "Газпром" ще купи 50% от акциите на „Саут стрийм транспорт Б.В.. Всъщност акциите ще станат собственост на фили...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика