Горанов към бизнеса: Колко БВП произвеждате?

15287
Горанов към бизнеса: Колко БВП произвеждате?
Снимка: БГНЕС

Искам да изясним кой в какво качество стои на тази маса, защото се претендира, че това са само национални представителни организации. Такова искане отправи министърът на финансите Владислав Горанов към социалните партньори по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В допълнение той се обърна към присъстващите представители на работодателски организации: "Колко БВП произвеждате, след като сте толкова разтревожени". След това се премина към обсъждане на новия механизъм за теглене на заеми в следващите години.

Горанов: Не говорим за поемане на дълг, а за наемане на консултанти

Финансовият министър Владислав Горанов очаква ратификацията на международния договор за поемането на нов държавен дълг от 16 млрд. ле...

Финансовият министър прочетете законопроекта, след което попита социалните партньори кое точно не им е ясно. След като Горанов изчете и имената на част от членовете на НСТС, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев му благодари, че не е изчел пълния списък с 6100 членове, предаде БГНЕС. 

"Браншовите организации тук покриват повече от половината икономически дейности в страната или близо 46 от тях. АИКБ единствено покриваме тези дейности, които са повече от половината икономически дейности. Колко БВП произвеждат нашите членове? Може би КРИБ произвежда най-много", заяви Велев.

 АИКБ е против това дефицитът за 3 години да бъде близо 6,5 млрд. "Важно е да знаем какво ниво на фискалния резерв да очакваме в края на годината, защото това е числото, върху което различията ще рефлектират", продължи Велев и предложи свиване на дефицита.

"Вие не представлявате обществото, а вашата организация. Обществото си е изградило механизми, за да консултира тези теми чрез съответните комисии. Вашата организация беше ли на заседанието на Комисията по бюджет и финанси? Не беше. Темата трябваше да ви е интересна и през 2013 и 2014 г., но тази година ще ви я обясним", репликира министърът на финансите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика