Хлябът поскъпва

6694
Хлябът поскъпва

Хлябът ще поскъпне с 5 до 10 стотинки. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов по Нова ТВ, предаде Стандарт нюз.

Причината за новото увеличение на стоката са по-високите цени на пшеницата. Според него обаче цената на хляба няма да стигне два лева.


Промоциите в големите търговски вериги ще започнат от ноември, за да може по-бедното население да купува храни на ниски цени, каза още Найденов. Въпреки неговите инициативи за замразяването на цените във веригите НСИ постоянно отчита, че стойността на основните хранителни продукти се повишава. От КНСБ пък заявиха, че над 20% от семействата у нас са под прага на бедност и едва свързват двата края.

Според министъра намаляват и нарушенията в качеството на храните. Причината са високите санкции и липсата на компромис. Само преди броени дни обаче от агенцията по храните съобщиха за тонове развалено месо и млечни продукти, които са хванати в страната.

Редактор: Десислава Ушатова

Вещаят зърнена криза и хляб по 2 лева

Зърнена криза през 2013 г. и хляб по 2 лева вещаят от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Това стана ясно след прове...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика