Ягоди и малини от малки български производители стигат до потребителя чрез Lidl

5666
Ягоди и малини от малки български производители стигат до потребителя чрез Lidl
Снимка: Lidl

Ягоди и малини от няколко региона се очаква да влязат в магазините на Лидл България в края на май като част от мерките в изпълнение на Постановление №70 на Министерски съвет за подкрепа на малките производители. До момента веригата се е свързала с над 100 земеделски производители от списъците, предоставени от МЗХГ. Повечето стопанства реализират своята продукция за преработка – замразяване, производство на сладка, консервна промишленост и т.н., което изисква различни процеси на производство и сортове от тези за директна консумация. Поради тази причина наличието на продукция е доста ограничено. Конкретно за доставката на ягоди и малини, които изискват най-бърза реализация, веригата преговаря с трима производители – от регионите на Боровец, Шумен и Добрич.

Асортиментът от свежи плодове и зеленчуци в Lidl включва разнообразие от над 100 продукта всеки ден, сред които висококачествени пресни български плодове и зеленчуци. Предвид характера на производството, почти целогодишно във веригата се предлагат българските краставици, чесън, розови домати и салати като предлагането нараства значително в зависимост от сезона. През пролетта и лятото се включват и български череши, тиквички, зеле, патладжани, чушки, тикви, кайсии, дини и пъпеши.

Семейство Райчеви от София намира своя рай в естествените отношения и продукти

Семейство Райчеви от София са третото семейство от кампанията на Lidl „Верига от любими продукти на нашето семейство", която пред...

Свежите български плодове и зеленчуци пристигат в Lidl от всички традиционни земеделски региони на страната – Сандански, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевенско, Силистренско и др. Броят на производителите варира предвид сезонността на производството – през зимата са около 15, докато през лятото обичайно нарастват до 25 производителя. Някои от тях освен със собствена продукция, обработват и предлагат продукцията и на множество дребни стопанства, които не разполагат с необходимите възможности и оборудване за логистика, складиране и опаковка.

Един от българските доставчици на плодове и зеленчуци на Лидл България е Хепи фрутс ООД, които работят с веригата от самото си създаване. Те са доставчик на ябълки, круши, череши, десертно грозде, бяло зеле, пипер-капия и сиврия, патладжани, салати, различни подправки (босилек, девесил, кориандър, джоджен, див лук, риган, майорана).

„Като голяма верига Lidl без съмнение има огромна роля за реализацията на нашата продукция като заедно споделяме едни и същи разбирания за чистотата на земеделските продукти и необходимостта от поддържане на неизменно високо качество при всяка една доставка, за всеки един продукт. За нас като доставчици на Lidl, прогнозируемостта на заявките, ясните критерии, добрият ред при прием на стоките, редовността на плащанията са от огромно значение. Със своята ангажираност в предлагането на българска земеделска продукция и неотклонното и последователно прилагането на най-високите стандарти, Ldil спомогна за установяването на критерии за качество и начин на работа, които ни помагат да се развиваме и да вървим напред“, заяви Асен Багашев, управител на Хепи Фрутс ООД.

Всички плодове и зеленчуци, които се предлагат във веригата, включително тези от български производители, са със световен сертификат, защото компанията изисква от своите доставчици да предлагат продукция от ферми със сертифицирани процеси по GlobalG.A.P. – най-популярният и разпространен стандарт за добри селскостопански практики в света, гарант за безопасно и устойчиво земеделско производство.

Lidl посреща Гергьовден с 60 тона българско агнешко от регионални производители

Агнешкото месо за Гергьовден отново ще бъде изцяло българско във всичките 101 магазина на Лидл България. За празника веригата е поръчал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Разрешенията за строеж на нови жилищни сгради се увеличават в началото на годината

"Разумна мярка, която трябва да стане постоянна": Мариана Кукушева за нулевото ДДС на хляба и брашното

Световни лидери в строителството на енергийната инфраструктура искат да изграждат Вертикалния газов коридор у нас

Ето каква цена на газа предложи "Булгаргаз" за май

Нов обрат: Депутатите въведоха таван от 15% за надценката на хляба, ще има и нулево ДДС

Окончателно: Забрана на рекламата на хазарт във всички медии

Украинската помощ за земеделците и животновъдите е налице, твърди служебното правителство

АЕЦ "Козлодуй" започва работа с американското гориво, ето как ще се случи

Промяна и улеснение за обезщетенията за безработица

Решено: Алтернативният данък за гъбарите остава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com