Яне Янев: Убеден съм, че токът ще поскъпва след изборите

20423
Яне Янев: Убеден съм, че токът ще поскъпва след изборите
Снимка: Getty Images / Guliver

Нашите политици, абсолютно зависимата комисия, наречена ДКЕВР и ЕРП-тата са една организирана престъпна група. И никой не вярва, че лицензът на ЕРП-тата ще бъде взет. Това заяви лицето на февруарските протести Дончо Дудев в предаването „Лице в лице” на bTV.

Същевременно лидерът на РЗС Яне Янев изтъкна, че докато е водел Комисията за борба с корупцията, срещу енергийната мафия е имало кой да се бори. Точно наше разследване доведе до оставката на Анжела Тонева като председател на ДКЕВР, посочи Янев. Сега управлението е узурпирано през задния вход и е невъзможно да се направи нищо, смята лидерът на РЗС. И съм убеден, че от началото на лятото ще започне вдигане на цената на тока.

"Атака" успя да уреди разследване на "нерегламентираните срещи" на президента с ЕРП-тата*

Предложението на "Атака" за създаване на поредна Временна анкетна комисия разбуни духовете в парламента. Този път комисията трябва да р...

Огнян Винаров, секретар на Обществения съвет по енергетика, определи създаването на Временна анкетна комисия за разследване на ЕРП-тата и на нерегламентираните срещи на висши държавни служители с представители на електроразпределителните дружества като фарс. Комисията беше създадено главно заради срещата на президента Росен Плевнелиев с директор на EVN.

Според Дончо Дудев лъжите в енергетиката се трупат. Лично председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай каза, че 400 млн. лева от тегления външен заем при актуализацията на бюджета за миналата година отиват, за да се покрие поевтиняването на тока с 5%, посочи Дудев. Отделно откакто се сменят електромери, много хора ми казват, че им се качват сметките. Защо ЕРП-тата избират електромерите, а не се прави с обществена поръчка, добави Дудев.

Абсурдно е инвестициите на ЕРП-тата да са „несъбираеми разходи” и да се отчитат като такива, продължи Огнян Винаров. Защо не се предоговарят дългосрочните договори за ТЕЦ „Марица Изток 1 и 3” и за зелена енергия. В Унгария как можаха да направят такава стъпка, възмути се Винаров. Точат се пари, за да се наливат в „гьола” АЕЦ „Белене”, подкрепи го и Дудев.

100% съм убеден, че на ЕРП-тата лицензите няма да им ги вземат. Това вчера и Орешарски го призна с думите си, „ако ЕРП-тата влязат в законовата рамка, всичко ще е наред”, каза Янев. Кой даде трансформаторите на електроразпределителните дружества – по времето на НДСВ царят не управляваше сам, а с ДПС. ДПС е основата на енергийната мафия, посочи Янев. 140 депутати имат интерес в зелената енергия, добави Дудев. Към 2018 година трябва да имаме 13,7% зелен ток от потреблението, а сега е над 16%. Защо в Германия е пълно със слънчеви панели на обикновените блокове, а при нас не се вижда нищо, добави „протестиращият от февруари”.

Стойнев хем похвали ЕРП–тата, хем настоява да върнат парите на НЕК

Само пет дни преди крайния срок (12 май), в който ЕВН трябва да предостави становището си за последните данни на НЕК относно дължими су...

За финал Яне Янев припомни какво направи унгарският премиер Виктор Орбан - 2% печалба за ЕРП-тата максимум, отчитане онлайн на всички фактури за ток и забрани консултантски фирми от чужбина да вършат работа за електроразпределителните им дружества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика