Лукарски: Няма да губим пари по "Конкурентоспособност"

14740
Лукарски: Няма да губим пари по "Конкурентоспособност"
Снимка: БГНЕС

Отстранили сме забележките на ЕК по отношение на ОП „Конкурентоспособност“, дали сме нашия проект за оперативна програма и чакаме одобрение от Брюксел. Борим се за всеки един лев. Новата ОП „Иновации и конкурентоспособност“ за 2014 -2020 е една от програмите, които имат шанс да бъдат пуснати най-бързо. Надяваме се да стане през първите шест месеца на 2015 г. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред журналисти днес.

По думите му няма опасност страната ни да загуби пари и заради София Тех Парк, каквито опасения имаше, и дори скоро може да бъде направена първата копка по проекта. Министърът явно не беше наясно, че първата копка доста отдавна е направена.

Каролев изброи три неща, без които не може да си министър

Ако много работа за без пари го приемате за отблагодаряване ... Така икономистът Владимир Каролев отговори на въпрос на Нова телевизия ...

Лукарски коментира и възможността да има нов Закон за обществените поръчки, което според него е задължително. "Още сме на етап предварително съгласуване. Ние в Реформаторския блок имаме идеи за промени в този закон, залегнали в програмната декларация, която написахме с ГЕРБ и бе подкрепена от Патриотичния фронт и АБВ. Основното е електронизация, за да има по-голяма прозрачност, унификация на документите, предвидили сме и други мерки", заяви министърът.

Във връзка борбата срещу корупцията в КАТ, Лукарски заяви, че в момента се извършва проверка на дрегерите и радарите на пътните полицаиползват, защото има информация, че се ползват частни.

"Разпоредил съм и проверка, свързана с бъдещите празници – на сертификацията на фойерверките и детските играчки, които се внасят у нас", допълни министърът.

 

Лукарски: НФСБ ще преосмисли позицията си за Исмаилов

Министърът на икономиката Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се зап...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика