Международни лидери във водния сектор се представят на ВОДА СОФИЯ 2014

16217
Международни лидери във водния сектор се представят на ВОДА СОФИЯ 2014

Със своето 8-о издание международното изложение ВОДА СОФИЯ (28 - 30 май)  спомага за обмяната на опит и идеи за ускоряване внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси в страната ни. Организатор на изложбата е Агенция Булгарреклама в партньорство с MESSE BERLIN (WASSER BERLIN) и Българската асоциация по водите (БАВ).

В Интер Експо Център – София освен български компании, своите нови продукти във водния сектор ще демонстрират изложители от Германия, Турция, Гърция, Румъния, Австрия, Белгия и Унгария.

Учени добиват вода от мъглата в небето над чилийска пустиня

В пустинята Атакама на брега на Чили се намират едни от безводните региони на Земята, пише Motherboard. Изследователи от Масачузетския ...

Сред акцентите ще бъде представянето на един от най-значимите ВиК доставчици за Централноeвропейския регион – компанията Budapest Waterworks, която има зад гърба си повече от 145-годишна история и доставя вода за повече от 2 млн. души в столицата на Унгария. „Ние предлагаме инженерингови и консултантски услуги на своите международни партньори в областта на управление на общите загуби на произведена вода, реконструкция и изграждане на водните активи, контрол на качеството на водата, операции, подобряване на ефективността, както и пробиване, реконструкция и мобилни системи за пречистване на вода“, споделят от Budapest Waterworks  

На изложението ще бъде демонстрирана и обратна осмоза от серии BWE - широко признати и награждавани за иновативност на международни панаири. Тези системи за третиране на вода работят в голям брой от индустриалните предприятия в България. Сред експонатите ще бъде и нов модел машина за електродифузно заваряване на ПЕ фитинги, окомплектована с лазерен  баркод скенер и възможност за извеждане на заваръчни протоколи. Машината се отличава с ниско тегло, компактност и лесен за работа софтуер.

Един от акцентите на ВОДА СОФИЯ ще бъде международната конференция БУЛАКВА (28-29 май). Организирана за шести пореден път от Българската асоциация по водите, тази година тя ще бъде на тема “Иновативни решения за водния сектор”. Целта на конференцията е да привлече вниманието върху приоритетите, перспективите и изискванията, които се поставят пред ВиК отрасъла за опазване на водните ресурси.

През всеки от изложбените дни ще излиза и електронен ежедневник за най-интересното от изложението. Water Sofia Daily 2014 ще се подготвя от официалните медийни партньори - българското списание за екоинженеринг и инфраструктура Екология&Инфраструктура и българският портал за ВиК Water-Bulgaria.com.

Водният сектор на България е стратегическо предимство

България разполага с достатъчен воден ресурс, за да може да се възползва от него като предимство в европейските и международните отноше...

Паралелно с изложба  ВОДА  СОФИЯ ще се проведе и  43-о издание на специализираното изложение  Булконтрола / Бултерм 2014, което ще покаже иновации в сферите на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт.

Присъединете се към ВОДА СОФИЯ във Facebook

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика