"Нестле България" дава шанс на бъдещите професионалисти за по-успешно кариерно развитие

4414
"Нестле България" дава шанс на бъдещите професионалисти за по-успешно кариерно развитие
Снимка: Нестле България

Над 100 младежи от професионални гимназии в столицата и техните преподаватели участваха в специална сесия в офиса и Фабриката за шоколадови изделия и бисквити на "Нестле България". Събитието беше организирано в рамките на Международната седмица на дуалното образование. Заедно с управленския състав на компанията бяха и представители на правителствени и неправителствени организации, осъществяващи различни проекти с Нестле в рамките на инициативата за младежка заетост.

"За "Нестле" е много важно да подадем ръка на младите в един от най-важните етапи в техния живот, а именно изборът на кариерен път", каза при откриването на сесията Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България". Той сподели, че за компанията няма нищо по-ценно от това да покаже в реално време на младите хора как корпорацията прави бизнес и да им даде възможност да се докоснат до модерните професии, да видят как в "Нестле" ги разбират и как ги поверяват в ръцете на други млади хора, които вече са се изградили като професионалисти. "Съвместно с българските образователни институции даваме шанс на бъдещите професионалисти за едно по-успешно кариерно развитие“, подчерта той и обръщайки се към младите хора добави: "Отваряме не само вратите на фабриката, но ние отваряме и нашите сърца за вас".

Ограничения в законодателството спъват реализирането на дуалното обучение

Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" не е издавала разрешения за включване в дуална система на обучение на лица, ненавършил...

В рамките на събитието младите гости от професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ лично се срещнаха с Христо Тенев, мениджър "Производство" и лично разгледаха производстения процес във Фабриката за бисквити и шоколадови изделия на Нестле България. Тази фабрика е компетентен център на Нестле групата за производство на "Кит Кат" и изнася висококачествени продукти за над 50 държави. Учениците от Национална търговско-банкова гимназия и Национална финансово-стопанска гимназия се запознаха със Силвия Мавродиева, мениджър "Шоколадови продукти", Павлин Иванов, национален мениджър "Ключови клиенти" и Бисер Маргитин, бизнес партньор "Планиране, Търсене, Производство и Доставки". Бъдещите професионалисти в областта на маркетинга получиха интересна и полезна информация за професията от Елизабет Александрова, специалист "Дигитален маркетинг". Младежите се докоснаха и до реалната бизнес среда в обновения офис на най-голямата компания за храни и напитки в България.

Гостите бяха разпределени в групи, според образователните специфики и получиха ценни съвети за професията. Петима специалисти от Нестле, работещи в сферите на традиционния и дигиталния маркетинг, продажбите, логистиката и производството, разказаха какво е да работиш в голяма бизнес компания като "Нестле".

Вълчев: С бюджетната рамка за следващите години ще увеличаваме разходите за дуално обучение

Имаме ангажимента с бюджетната рамка за следващите години да увеличаваме разходите за професионално образование, включително за дуална ...

Участниците в събитието демонстрираха колко е важно институциите и бизнеса да работят съвместно и да изграждат мост между българското образование и бизнеса. Така младите специалисти получават висококачествено образование, обогатено с практически опит, и се реализират по-успешно на пазара на труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ОИСР с изненадваща прогноза за българската икономика

Разрешенията за строеж на нови жилищни сгради се увеличават в началото на годината

"Разумна мярка, която трябва да стане постоянна": Мариана Кукушева за нулевото ДДС на хляба и брашното

Световни лидери в строителството на енергийната инфраструктура искат да изграждат Вертикалния газов коридор у нас

Преобразуването на опасни отпадъци в ресурси: Възможно ли е?

От изгодни технологични решения до ежедневни навици: Как да намалим своята екологична следа?

Ето каква цена на газа предложи "Булгаргаз" за май

Нов обрат: Депутатите въведоха таван от 15% за надценката на хляба, ще има и нулево ДДС

Окончателно: Забрана на рекламата на хазарт във всички медии

Украинската помощ за земеделците и животновъдите е налице, твърди служебното правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика