Някои министерства няма да могат да изплатят заплатите на служителите си, предупреждава Ананиев

22079
Някои министерства няма да могат да изплатят заплатите на служителите си, предупреждава Ананиев
Снимка: БГНЕС

В края на годината някои министерства няма да могат да изплатят заплатите. Това каза служебният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев пред медиите, предаде БГНЕС.

Ананиев повтори думите на Георги Близнашки и Екатерина Захариева, че служебният кабинет подготвя актуализация, която ще предостави на новото Народно събрание. Служебното правителство ще подготви и проекта на бюджет за следващата година на базата на действащото законодателство и при спазване на фискалните оправила, които са определени. Оттам нататък новото правителство трябва да си определи приоритетите и да ги включи в окончателния вариант на проектобюджета, заяви Ананиев и добави, че те реално подготвят базовия вариант с необходимите фискални показатели, които да запазват фискалната стабилност на държавата.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че са съгласни за допълнително финансиране за НЗОК до края на годината, но това важи за последно да се дават повече пари на сектор без реформи. Посъветвахме кабинета да не се предвиждат средства за сектори, които не са реформирани в проекта за бюджет 2015 г. и всички средства да бъдат обвързани с постигането на задачи и реформи, добави той.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ коментира, че без актуализация на бюджета за 2014 г. няма как да се мине. Той коментира и темата за увеличението на тока, като заяви, че е очевидно, че ще има такова. Предложението на КНСБ в тази връзка, обаче, е да се въведат различни цени на тока за бедни и богати домакинства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика