ОББ е първата банка у нас, която ще дава кредити онлайн

11401
ОББ е първата банка у нас, която ще дава кредити онлайн
Снимка: ОББ

ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към своите клиенти с нова иновативна услуга – изцяло дигитален процес за взимане на потребителски кредит или овърдрафт, без нужда от кандидатстване. Клиентите, които получават своето месечно възнаграждение в ОББ, имат в мобилното си банкиране персонализирана оферта за предварително одобрен потребителски кредит, в случай че предварително са потвърдили своето съгласие за това.

Тези, избрали да се възползват от предложението, могат удобно разположени в дома или офиса си, спокойно да се запознаят с изпратените им документи и да ги подпишат с един бутон директно през мобилния си телефон, с квалифициран електронен подпис (КЕП) от "Евротръст".

Видеобанкирането на ОББ вече е достъпно за фирми в цяла България

През месец август тази година Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, стана първата банка на българския пазар, която п...

В случай че не разполагат с квалифициран електронен подпис, клиентите имат възможност да се сдобият с него чрез мобилния си телефон за не повече от 3 минути. Издаването става в няколко лесни стъпки – сваляне на мобилното приложение на "Евротръст" от AppStore или Google PlayStore, регистрация, идентификация и получаване на удостоверение за КЕП директно чрез мобилното приложение. Подписаните с КЕП документи са равностойни на собственоръчно поставен подпис на хартия.

ОББ е първата банка в България с изцяло дигитализиран процес за предлагане на предварително одобрени кредити през приложение за мобилно банкиране. Иновативната банкова услуга е в помощ на клиентите, като им предоставя кредит на тяхно разположение, от който лесно и удобно се възползват, когато са в движение, при възникване на непланирани разходи или всички други възможни нужди от допълнителни средства. Предварително одобреният потребителски кредит може да се усвои по разплащателната сметка на клиента в рамките на часове в работни дни, след сключване на договора.

Процесът е максимално опростен и в улеснение на клиентите, които ще получават договора за кредит на мобилния си телефон, ще могат да го прегледат и подпишат, след което да го изпратят обратно на банката. Инсталирането на приложението, подписването и изпращането на документи към ОББ са напълно безплатни за клиентите.

"Eлектронната идентификация и квалифицирания електронен подпис, са необходими условия, за да е възможна дигитализацията. Мисията на "Евротръст" е да направи тези услуги удобни и достъпни за всички граждани и компании. За последните 3 месеца има значителен ръст на използване на услугите и това е само началото.

Увеличение на лимит по кредитна карта и смятане на вноска по кредит - новите екстри в ОББ Мобайл

ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като им спестява посещения в банков клон. Ползвателите на ОББ Мобайл са с...

В лицето на ОББ виждаме позитивна и устойчива дейност, насочена към предоставяне на дигитални банкови услуги", коментира Константин Безуханов, изпълнителен директор на "Евротръст Технолъджис".

"Ползвателите на ОББ Мобайл са се увеличили с повече от 88% от началото на годината, като статистиката ни за активни потребители в приложението показва ръст от 73%, което за нас е ясната тенденция, че клиентите все повече търсят и ползват услуги изцяло онлайн и в движение.

Настоящото решение за предварително одобрен потребителски кредит, който може да се подпише и усвои изцяло дистанционно, без ходене до банков клон, е нашият отговор на това търсене", коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп за България.

"Разбира се, това решение става възможно благодарение на доброто ни партньорство с "Евротръст" и е още една стъпка към подобряване на потребителското преживяване, въз основа на изцяло дигиталните банкови операции. Вярваме, че мобилното банкиране има много по-голям неразгърнат потенциал за изцяло дигитални активни операции, стига да се дадат такива възможности на потребителите", сподели още Андронов.

С новата си услуга видеобанкиране ОББ спестява време и лични посещения на клиентите си

Иновативната услуга на банката дава възможност за срещи в реално време между клиенти и експерти на банката, независимо от тяхната отдал...

Благодарение на новата мобилна услуга ОББ ще разшири каналите за продажба на едни от най-желаните продукти като потребителски кредити и овърдрафт, спестявайки време и усилия на своите клиенти.

Добавянето на нови функционалности в мобилното банкиране е в синхрон с визията на ОББ за модернизация, дигитализация и иновация в процесите и услугите на банката. От ноември всяко физическо лице, клиент на банката и ползващо ОББ Мобайл, също така може да заяви издаването на дебитна карта директно през приложението. Клиентите могат да изберат разплащателната сметка, към която да е свързана картата, вида на картата и да посочат удобен клон, където да получат пластиката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Инфлацията в най-голямата икономика в Европа изненадващо се ускорява

Нов директор на Агенцията по кадастър

Кофас: В България за първи път от години намаляват фалитите

"Булгаргаз" очаква по-ниска цена на газа за май

Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Удар по свободата на медиите: Журналист за ефекта от забраната на реклама на хазарт

Радев се намеси: Вето върху текстове на Закона за инвестициите

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика