Отпускат европейски пари за безплатен транспорт до работа

14789
Отпускат европейски пари за безплатен транспорт до работа

Работодателите ще могат да осигуряват с европейски пари безплатен транспорт на работниците си, които пътуват от далечни населени места.

Условието е работниците да живеят по адресна регистрация на не повече от 100 км от местоработата си. Средствата ще се осигуряват по схемата "На път", за която работодателите може да кандидатства до 8 февруари тази година.

Програмата "На път" е втората схема, по която се отпускат средства за работещите надалеч. Първата програма "По-близо до работа" беше насочена само към безработни, които започват нова работа в отдалечено населено място. С новата схема за подпомагане обхвата се разширява и по нея могат да кандидатстват и хора, които вече работят. Парите се отпускат за една година. Минималната сума за една фирма е 20 000 лв., а максималната 390 000 лева, предаде TV7, цитирана от КРОСС.

Програмата дава възможност при малко служители, които се възползват от безплатното пътуване, бизнесът да може да се кооперира с други фирми, за да да усвои минималната сума от 20 000 лв. Пътните разходи на едно лице не трябва да надхвърлят 65 стотинки за километър. Очаква се от схемата "На път" да се възползват около 15 хиляди работници.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика