Пампорово и Албена ще работят заедно за българския туризъм

5710
Пампорово и Албена ще работят заедно за българския туризъм
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Истанбул, януари 2020 г. Два големи курорта - Пампорово и Албена - обединяват сили и потенциал, за да представят България като атрактивна туристическа дестинация. И то по най-добрия начин.

Едно от четирите най-престижни международни туристически изложения в целия свят се провежда за XXIV-ти път в града на Босфора. На Средиземноморския форум си дават среща най-добрите в бранша и доказателство за това е все по-големият интерес към щандовете с продукти и услуги в сферата на туризма, които привличат стотици гости в рамките на четиридневното събитие.

Тук, съвсем близо до залива на Златния рог, има и специално място за България. Нашите курорти Пампорово и Албена представят страната ни чрез съвместен туристически продукт, който има сериозния потенциал да се превърне в целогодишен ресурс за привличане и обмен на туристи. 

„При такава комбинация като море, ски и планина, създаваме предпоставки за разширено търсене на цялостен туризъм в България. Двете фирми са достатъчно големи, те разполагат със собствен транспорт, който би могъл да изпълни и трансферни услуги“. Така изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков коментира пред Actualno.com перспективите пред новото обединение. По думите му и двете организации си поставят за цел да обхванат всички възможни аспекти на летния и зимния туризъм у нас. „Става дума за ски, СПА, бизнес, култура, море и пясък“, поясни още Беляков. 

На свой ред маркетинг директорът на "Пампорово" АД Татяна Маринова е убедена, че успешното партньорство на бранда с доказалия се авиопревозвач Turkish Airlines разширява и утвърждава перспективите на българския курорт в посока още по-успешни проекти както с настоящи, така и с нови партньори в туристическия сектор.

Как върви зимният сезон?

Беляков каза още, че в момента, въпреки изключително трудните зимни условия, като липсата на естествена снежна покривка, посещаемостта на ски зоната е 9.5% повече спрямо същия период на 2019 г. „Искам тук да подчертая, че миналата година пък бе рекордна по посещаемост. Това идва да покаже, че въпреки трудностите да се поддържат обработени писти на високо ниво, оказва се, че инерцията, доверието и качеството на продукта, който Пампорово е успяло да постигне, води тренда нагоре“, счита Мариян Беляков.

Той поясни в заключение, че в момента в курорта работят 11 писти и заяви, че резултатите са наистина много добри, тъй като ски зоната е подсигурена с изкуствен сняг в огромни количества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика