Повече от 60 дела ще се гледат по случая „Бургаски корабостроителници”

18970
Повече от 60 дела ще се гледат по случая „Бургаски корабостроителници”
Снимка: БГНЕС

Масовото уволнение на служителите от „Бургаски корабостроителници” навлече на предприятието 60 дела. Те ще се гледат в Бургаски районен съд, съобщава БГНЕС.

Днес трябваше да започне първото от тях, с което работник иска от магистратите да докажат, че е уволнен неправомерно. Заседанието бе отложено, защото представител на "Бургаски корабостроителници" АД не се яви в съдебната зала.

Възрастна бургазлийка бе измамена по класическа схема

67-годишна жена от Бургас е поредната жертва в страната чрез обаждане по телефона.  В резултат тя се е простила с 8 000лв, съобщи...

Делата са от два типа, на 5-6 души са за неправомерно уволнение, каза адвокатът на работниците Антон Фотев. Над 50 – 60 души претендират за неизплатени заплати, обезщетения за безработица и отпуски.

Според юристът буди съмнение фактът, че въпреки че съдът не се е произнесъл по искането за несъстоятелност на корабостроителницата, е внесено второ такова. Фотев поясни, че въпреки това, работниците могат да претендират за обезщетения, защото няма произнасяне на магистратите. Дори да е създадено ново дружество, то може да поеме и задълженията на старото, смята адвокатът.

Скандалът около „Бургаски корабостроителници” се разгоря миналата есен, когато работниците бяха в купом уволнени от собственика на предприятието, около чиято личност има доста неясноти и спекулации. Това накара хората да организират редица протести, като те настояваха и да им бъдат изплатени забавените с месеци заплати.

 

Менингит покоси двама души в Бургас

В рамките на три дни двама бургазлии са починали един след друг от смъртоносен пневмококов менингит. От РЗИ-Бургас категорично отказв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика