Природосъобразната доставка на Kaufland България спести вредни емисии от близо 400 дизелови автомобила за една година

3299
Природосъобразната доставка на Kaufland България спести вредни емисии от близо 400 дизелови автомобила за една година
Снимка: Кауфланд

Kaufland България развива природосъобразна доставка на свежи продукти в каси за многократна употреба вместо в еднократни картонени и пластмасови опаковки. За 2019 г. компанията е транспортирала над 28 милиона килогама плодове и зеленчуци в 100% рециклируеми сгъваеми каси за многократна употреба. По този начин за същия период търговската верига е спестила на атмосферата близо 1000 тона въглеродни емисии за една година, което се равнява на 400 дизелови автомобила по-малко по пътищата.

Калкулацията е изготвена с разработения от немската фондация „Щифтунг Инициативе Мервег“ калкулатор, който изчислява въглеродния отпечатък според използваното средство за доставка. Калкулаторът е създаден на база независимо проучване на немския институт Фрауенхофер.

В тази връзка Kaufland България получи специален сертификат за намален въглероден отпечатък, връчен от Euro Pool System (EPS) – компанията, предоставяща и обслужваща устойчивите сгъваеми каси и лидер в опаковките за многократна употреба за доставка на свежи продукти в Европа. Компанията е сертифицирана по стандарта BRC за съхранение и дистрибуция на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Работи съгласно най-високите международно утвърдени стандарти за качество (ISO 9001) и гарантира, че всички каси са в съответствие с международното законодателство за безопасност на храните, миграция и проследяване.

Kaufland България е партньор на кино-литературния фестивал Cinelibri

Българските филми на фестивала Cinelibri ще бъдат излъчени с подкрепата на „Брей!“ - първата собствена национална линия про...

Към момента 50% от плодовете и зеленчуците в Kaufland България, основно българска продукция, се транспортират и съхраняват в устойчивите каси, обслужвани от Euro Pool System.

Като използва EPS касите за многократна употреба Kaufland България отчита и редица други предимства, които имат пряко отношение върху качеството на свежата продукция. Касите са изключително здрави и осигуряват на плодовете и зеленчуците оптимална защита по време на транспорта към хипермаркета.

Това дава директно отражение и върху намаляването на продуктовата загуба поради нарушени и повредени опаковки по време на доставка.

Устойчивият амбалаж е с уникален патентован дизайн, който способства и за по-доброто съхранение на продукцията в обектите, тъй като е създаден по начин, който съобразява притока на необходимия за свежите продукти кислород, за да могат да „дишат“ и да запазят качеството си.

Kaufland България получи две отличия от престижния конкурс „Employer of Choice Awards”

Kaufland България получи две престижни отличия в дебютното издание на конкурса „Employer of Choice Awards”. Компанията спеч...

Според проучване на немската фондацията „Щифтунг Инициативе Мервег“ касите за многократна употреба са най-устойчивото решение във веригата за доставка на свежи продукти. При използването на EPS каси се използва 29% по-малко природен газ, консумацията на енергия намалява с 39% и се генерират 95% по-малко отпадъци в сравнение с опаковките за еднократна употреба.

Употребата на EPS каси има директно отражение и върху оптимизацията на логистиката в Kaufland България. Тъй като са сгъваеми, те заемат 86% по-малко обем при обратно транспортиране. По този начин за 2019 година търговската верига е осъществила над 2,8 милиона ротации на сгъваеми каси за многократна употреба, като същевременно е спестила 990 обратни транспортни курса. Това се равнява на близо 400 тона въглеродни емисии, спестени на атмосферата в сравнение с 2018.

ЕPS касите отговарят на най-строгите изисквания за хигиена. В края на всяка ротация Euro Pool System почиства амбалажа в съответствие със строг режим и природосъобразни препарати, преди отново да го въведе в логистичния цикъл.

Мярката е поредна стъпка в устойчивата политика на компанията за грижа за околната среда и обществото. Проектите на търговската верига се простират от намаляването на пластмасата до използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за околната среда.

Франк Ширле: В Kaufland мислим в мащаб и поставяме качественото клиентско изживяване в основата на всяка наша дейност

Франк Ширле е част от екипа на Kaufland България от началото на 2019 година. Като директор за Югозападна България в дирекция „Про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com