Работниците на "Ремотекс" ЕАД - Раднево все са без заплати

39297
Работниците на "Ремотекс" ЕАД - Раднево все са без заплати
Снимка: БГНЕС

Работниците на "Ремотекс" ЕАД - Раднево, все още не са получили заплатите си, съобщи БГНЕС.

Миналият четвъртък служителите на предприятието излязоха на протест пред вратите на завода с искане за яснота и конкретна дата за получаването на възнагражденията си. След среща с Областния управител и шефа на инспекцията по труда в Стара Загора, от ръководството на фирмата обещаха на работниците, че още в петък ще преведат 60 процента от заплатите.

Работниците отново останаха излъгани от работодателите си. Пари по сметките им няма. "Отново поредната лъжа. В петък пак нямахме превеждане на пари. Сега казват за сряда", каза една от служителките. Хората споделят, че вече не издържат. Нямат средства за елементарни човешки нужди. Банките са безкомпромисни.

"За март чакам заплата. Имам ипотека, кредити за хиляди. По двеста есемеса сме получили от банките, заплахи, какво ли не, всичко. Много ни е трудно, цялото семейство работим тук. Глад колкото искате" оплака се друг работник на фирмата.

Служителите днес отново изразиха недоволството си от поредната лъжа на работодателите си, но този път влязоха в двора на предприятието, тъй като ги грози заплаха от дисциплинарно уволнение. "Ако не бъдем от вътрешната страна на портала, ще имаме самоотлъчки. Можем да бъдем изгонени. Страхът е голям" казват притеснените работници.

Хората се заканиха, че ако не получат в сряда трудовите си възнаграждения, ще предприемат по-радикални действия. От ръководството на предприятието не пожелаха и днес да се срещнат с журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика