Рай сме за приключенски туризъм

9028
Рай сме за приключенски туризъм

България е сред най-привлекателните страни за приключенски туризъм в света. Страната ни е класирана на 6-о място сред развиващите се дестинации в класацията на Асоциацията за приключенски туризъм на САЩ, предаде АСН.

Според организацията страната ни е целогодишна дестинация, а специален акцент се поставя върху възможностите за алпинизъм през лятото и през зимата в родните планини. Рекламират се и родните веломаршрути с обща дължина над 1200 км. Асоциацията допълва, че страната ни е богата на древни руини от тракийско и римско време, както и на много други културни, исторически и архитектурни паметници.

Резултатите в класацията обобщават отговорите на 315 туроператори, журналисти, хотелиери и експерти. Държавите са подредени според 10 фактора, сред които са устойчиво развитие, безопасност и сигурност, здравеопазване, природни и културни ресурси и инфраструктура.

Лидер в класацията на държавите от категорията на развиващите се дестинации е Израел. Следват Словакия, Чили, Естония и Чехия. След нас в челната десетка се нареждат Словения, Йордания, Румъния и Латвия. Класацията за развитите дестинации оглавява Швейцария. Следват я Исландия, Нова Зеландия, Канада, Германия, Швеция, Ирландия, Норвегия, Финландия и Австрия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика