Сашо Дончев: Борисов е участник в драмата с "Овергаз", дано не е сценарист

7122
Сашо Дончев: Борисов е участник в драмата с "Овергаз", дано не е сценарист

“Бойко Борисов е един от участниците в проблемите с „Овергаз", но се надявам, че не е техен сценарист”, каза пред журналисти днес собственикът и председател на Съвета на директорите на “Овергаз холдинг" Сашо Дончев, предава Topnovini.bg.

Той заяви, че няма представа каква би могла да е причината и целта за атаките, нито кой стои зад тях. В последният ден от 2015 г. обаче от “Овергаз” заявиха, че става въпрос за опит да се открадне бизнесът им. А множество анализатори посочиха “крадецът” - Делян Пеевски.

Сашо Дончев: Влоговете над 100 хил. евро в КТБ могат да се възстановят наполовина

Между 50 и 80% от влоговете над 100 хил. евро в КТБ т.е. тези, които не се гарантират по закон, могат да бъдат възстановени към днешна ...

Дончев определи като “фарс" случилото се. Той е сигурен, че премиерът Бойко Борисов е участник в драмата. “Какво правеше министър-председателят в този водевил? Надявам се, че не е сценарист, а иначе, че участва, е очевадно", каза той. Дончев допълни още: "Не познавам г-н Пеевски, никога не съм имал възможност да го видя и да разговарям с него на живо. След като видях едно лице, което изненада всички с това, че е изпълнителен директор на БЕХ, а е световно неизвестен в енергетиката, защо да не се занимава който и да е с природен газ? Очевидно в България това няма никакво значение вече. Става дума не за пари, а за вечната битка между доброто и лошото, черното и бялото, така че всичко е възможно".

Той беше категоричен, че „Овергаз" не дължи нищо на Газпром. Той каза, че има договор за изпълнение с Газпром за снабдяване на българските граждани с повече от 40 милиона куб. метра газ, а до този момент са изпълнени количества от 17 млн. куб. метра. Той добави, че в понеделник ще проведе разговори с Русия за изясняване на ситуацията, защото до 11 януари руските му колеги са били в почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика