"Слънчев бряг" инвестира 1,5 млн. лева в летния сезон

1633
"Слънчев бряг" инвестира 1,5 млн. лева в летния сезон
Снимка: iStock

Акционерното дружество "Слънчев бряг" е започнало активна подготовка за предстоящия летен туристически сезон. Работи се по възстановяване, ремонт и изграждане на нова инфраструктура в източната част на най-големия туристически комплекс по Черноморското ни крайбрежие. 

Туризмът в Европа се възстановява, у нас не

Осветление в Слънчев бряг има само ако има туристи и по заявка

Не отговаря на истината разпространената информация, че заради спряно улично осветление обектите в Слънчев бряг – зона Изток, ням...

"Полагат се нови тротоарни настилки, асфалтират се улици във вътрешността на комплекса, нова маркировка, подменят се осветителни тела, осъществяват се дейности по озеленяване и обезпаразитяване на зелените площи, профилактика на видеонаблюдението, възстановяват се обекти, деформирани от зимата и атмосферните условия. Към момента ремонтни дейностите се извършват по крайбрежна алея, алея "Кубан", ул. "Първа", в близост до хотелите "Зефир" и "Гларус", както и в парковите пространства и зелените площи и по отводнителните шахти", посочват от "Слънчев бряг" АД в съобщение до медиите. 

Подготовката за летен туристически сезон 2023, уточниха от акционерното дружество, е започнала в средата на месец март и ще продължи до началото на месец май. Инвестицията в управляваната от дружеството инфраструктурата е за над 1,5 милиона лева само за настоящия сезон. Инвестициите за този сезон в озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане ще бъдат в размер на 360 000 лева. За ремонтите на асфалтови настилки - над 210 000 лв., а за ремонт на стари и полагане на нови тротоари на 11 локации в район Север и район Юг - 250 000 лева.

Прогнозната стойност на електрическата енергия за улично осветление и видеонаблюдение на "Слънчев бряг", зона Изток, за тази година е за над 185 000 лева. 

“Слънчев бряг“ АД стопанисва и управлява инфраструктурата в зона Изток в комплекса - алеи, улици, зелени площи, разположени на около 650 000 кв./м., собствена ВиК мрежа, както и в зона Запад около 55 000 кв./м земя, в това число оранжерия и складови помещения. Държавното дружество не притежава туристически обекти – хотели, заведения и други и не извършва туроператорска дейност. От 2011 г. няма постъпления от инфраструктурни такси, а инвестициите в инфраструктурата са от приходи от собствена дейност. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Ще има преразглеждане на селскостопанската политика на ЕС, решиха евродепутатите

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика