Стойнев: 20% такса за ВЕИ-тата няма да предизвика фалити

21182
Стойнев: 20% такса за ВЕИ-тата няма да предизвика фалити
Снимка: БГНЕС

20-процентната такса върху приходите от енергията на ВЕИ-тата няма да доведе до фалити на производители, а ще е в подкрепа на потребителите и ще стабилизира енергийната система. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде „Фокус”.

Стойнев отново призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за таксата и подчерта, че такова решение на държавния глава няма да навреди на правителството, но ще се отрази негативно върху джоба на хората. Таксата е трябвало да бъде наложена по-рано, каза още Стойнев. Той поясни също, че България вече почти е изпълнила изискванията на ЕС за 16-процентен дял на енергията от ВЕИ от общото количество енергия към 2020 г.

Борисов: Стойнев толкова се е самозабравил, че нарича решение на S&P политическо

Днешният коментар на икономическия и енергиен министър Драгомир Стойнев относно решението на рейтинговата агенция Standard&Poor's...

„В управленската ни програма е заложена като основен приоритет реиндустриализацията на страната. Освен създаването на нови високопроизводителни работни места ние си поставяме за цел и намаляването на регионалните диспропорции в социално-икономическото развитие”, заяви в ловешкото с. Баховица Стойнев на официалната церемония за изпращане към пазара в Европейския съюз (ЕС) на първата партида от 75 произведени от „Литекс Моторс“ АД автомобили.

Министърът подчерта, че автомобилостроенето е най-перспективната за привличане на инвестиции област и спада към високотехнологичните индустриални дейности с голям потенциал за по-голяма заетост. Той допълни, че в бюджета за 2014 г. са предвидени над 500 млн. лева за развитието на икономиката в най-бедните региони на България.

 В механотехникума в Ловеч вече е открита и паралелка за автомобилостроителни специалисти. Миналия месец заводът в Баховица започна производството и на новия модел Great Wall H6.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика