Стойнев не разбирал как компании като Westinghouse можело да имат корпоративни интереси

34244
Стойнев не разбирал как компании като Westinghouse можело да имат корпоративни интереси
Снимка: БГНЕС

Трябва да развиваме ядрената енергетика и ние се гордеем с нея. Както можем да говорим и за разширяваме на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", така и за стоежа на АЕЦ "Белене". Това заяви министърът на икономиката и енергетиката в оставка Драгомир Стойнев по време на традиционния събор на БСП на "Бузлуджа", предаде БГНЕС.

В следващите 20-30 години ние ще имаме нужда от нови мощности, защото сегашните остаряват. Затова трябва да говорим и за инвестиции, подчерта Стойнев.

Той отчете, че за една година се реализирани 2 проекта, които ще привлекат близо 8 млрд. лв. чуждестранни инвестиции и ще създадат десетки хиляди работни места. "Вече следващото правителство ще продължи по този път", обясни министърът на икономиката и енергетиката в оставка.

Румен Овчаров да говори за морал и промяна малко ми е като виц, коментира Стойнев по отношения на обвиненията на Румен Овчаров. "Приятелският огън в БСП е нещо нормално и не му обръщам внимание. Всички знаем в крайна сметка кой е Румен Овчаров", каза още той.

Миков замаза каква ще е ролята на Станишев, не даде и ясна позиция за АЕЦ "Козлодуй"

Получих една изключителна отговорност с поста председател на БСП. Обикновено хората променят партиите, а не обратното. Ще има промени, ...

"За 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" няма да бъдат харчени никакви пари, без да е ясно как ще се финансира и как ще бъдат подписвани договорите", подчерта Стойнев. Според него е неразбираемо големи компании да се обвиняват в корпоративни интереси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика