Кабинетът определи реда за осигуряване на безплатни учебници

2313
Кабинетът определи реда за осигуряване на безплатни учебници
Снимка: БГНЕС

Правителството прие постановление в изпълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, с което се определя редът за осигуряване за безплатно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти.

Решението произтича от държавната политика за улесняване на достъпа до образование, по-пълното обхващане и задържане на учениците в училище, както и за насърчаване на участието в образователния процес.

Кунева забрани на служителите на МОН да пишат учебници

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед, с която се забранява на служителите в МОН и в реги...

За безвъзмездно ползване се предоставят познавателни книжки по образователните направления за децата в задължителна предучилищна възраст, учебници или учебни комплекти по общообразователните учебни предмети за учениците от I до VII клас.

Предоставят се също учебници или учебни комплекти по общообразователните учебни предмети, отпечатани на брайлов шрифт, за учениците от I до XII клас с нарушено зрение, както и учебници по специалните предмети за учениците със сензорни увреждания от I до XII клас.

За осигуряване на обучението по български език в европейските училища се осигуряват познавателни книжки и учебници по български език и литература за учениците до VII клас.

Средствата за закупуване на познавателните книжки, учебниците и учебните комплекти ежегодно се планират по бюджета на Министерството на образованието и науката.

Новото образование - решихме за "съжителството", но учебниците са кът

Вслушахме се в мнението на над 2000 учители, за да изготвим в крайна сметка учебните програми. Това заяви заместник-министърът по образ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com