Как да създаваме правилни очаквания е темата на предстоящото издание на Е-академия

2099
Как да създаваме правилни очаквания е темата на предстоящото издание на Е-академия
Снимка: Клет България

Страхът от разочарованието или как да създаваме правилни очаквания е фокусът в петото издание за годината на инициативата Е-академия. Ценни съвети, практики и техники по темата ще даде психологът Слави Стоев в онлайн платформата на „Клет България“, на 17 май от 17:30 ч. Инициативата е част от стремежа на издателството да подкрепи и вдъхнови българските преподаватели за справяне с предизвикателствата на професията. Участието е напълно безплатно и всеки желаещ може да се регистрира тук.

Какво се случва в главите ни когато не получим онова, което очакваме? Какъв е процесът на емоционалното пропадане, което наричаме “разочарование”? Как болката от непостигнатите “награди” може да повлияе на вземането на решения? Това са част от въпросите, на които ще отговори гост-лекторът Слави Стоев, по време на срещата.

„Ще разгледаме онези наши осъзнати или неосъзнати стандарти за нас, другите и света, които определят почти целия процес по преценка и планиране на живота ни и които психолозите наричаме „очаквана награда“. И когато казвам „награда“ нямам предвид пари, медали и успехи, а просто светът да е такъв, какъвто ни се иска да е. Наградата може да бъде това как се държи партньора ни, когато попадне на партито изненада за рождения му ден, което сме организирали. Този уебинар може да ви даде различни идеи и перспективи към случващото се в съзнанието ви, така че ако ги използвате, да можете да управлявате по-ефективно за вас самите собствените си очаквания.“ Така психологът Слави Стоев коментира темата на предстоящото издание на Е-академия.

Слави Стоев е психолог с дългогодишен опит в подкрепа на хора чрез когнитивно-поведенческата психотерапия, мотивационното интервюиране, коучинг, тренинги и терапевтични групи, както и чрез най-обикновено човешко отношение. Ръководител е на реализирането на десетки лидерски и мениджърски програми за компании от различни сектори. В последните години Слави Стоев пише десетки книги, посветени на ранното развитие на емоционалната интелигентност при децата. Той е и водещ в подкаста „Естествен Интелект”.

Инициативата Е-академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си, чрез серия от онлайн срещи с утвърдени професионалисти по теми, посочени от учителите за важни. През юни предстои вълнуваща среща с професионалният трейнър Даниела Илиева, която ще отдели специално внимание на темата за репрезентативните системи: сетивата, през които обработваме информацията.

Освен опитните  експерти, в Е-академия до момента са участвали редица популярни личности, които са споделили своя опит, техники и съвети в различни сфери, сред които Десислава Банова-Плевнелиева, Захари Карабашлиев, Светослав Иванов, Ваня Щерева, Симона Стоилова, Владимир Карамазов и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com