Плевнелиев: Доброто образование е ориентирано към предприемачеството

669
Плевнелиев: Доброто образование е ориентирано към предприемачеството

Доброто образование е ориентирано към предприемачеството и дава възможност младите не просто да получат знания, но и умения. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията за връчването на наградите на най-добрите младежки компании на Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“.

Държавният глава призова младите предприемачи да се възползват от шансовете, които динамично променящата се бизнес среда им предоставя в световен мащаб. „Когато сте амбициозни и постоянни, със сигурност ще намерите своя път в живота. Никога не е имало толкова широк хоризонт за предприемачеството, както сега. Днес възможностите са повече от всякога“, обърна се Росен Плевнелиев към младите хора.

Плевнелиев: Никога досега не сме търгували повече и не сме обменяли повече туристи

Никога досега не сме били по-добри приятели и съседи, никога не сме търгували повече и не сме обменяли повече туристи. Това заяви прези...

Президентът подчерта, че България трябва да се развива в синхрон с темповете на бързо променящата се световна индустрия. „Длъжни сме да се адаптираме към свят, който се развива непрестанно. През следващите пет години 20% от наличните работни места ще станат излишни. Ще се промени начинът, по който живеем. Вие имате златния шанс да бъдете част от тази промяна“, посочи държавният глава пред повече от 500 ученици и студенти предприемачи от цялата страна.

„Младите българи са интелигентни, добре образовани, предприемчиви и талантливи. Задачата на държавата е да създаде повече механизми, така че те да успеят“, каза още Росен Плевнелиев и изрази убеденост, че България е на прав път да се превърне в следващата топ дестинация за стартиращи предприятия в Европа.

Президентът връчи наградата за най-добра студентска компания на „Центруида“, създадена от студенти от Американския университет в Благоевград. Компанията развива дейност в сферата на информационните технологии и предлага софтуер за професионални домоуправители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com