Програмите за практическо обучение – трамплинът в професионалния път на младите

1466
Програмите за практическо обучение – трамплинът в професионалния път на младите
Снимка: А1

Програмите, които осигуряват на студенти и ученици достъп до реален практически опит, са от съществено значение за професионалния път на младите специалисти. Благодарение на тях учащите могат както да надградят и да приложат на практика вече натрупаните знания, както и да усетят от първо лице реалната работна атмосфера. Това става все по-голям приоритет не само за започващите своя кариерен път, но и за компаниите, които разбират необходимостта от привличането на млади кадри и имат желание да подпомагат първите професионални стъпки на младежите.

През годините А1 развива редица младежки инициативи и програми – Лятна академия, целогодишна стажантска инициатива, практикантски обучения за студенти и ученици, в партньорство с водещи учебни заведения и образователни организации.

Лятната академия на А1 е сред най-атрактивните програми за стартиращите своя професионален път, а началото на нейното пето издание бе сложено през юли. Академията предлага участие в различни професионални направления като системно програмиране, компютърни мрежи, телекомуникации, бизнес администрация, икономика и бизнес, маркетинг и т.н. Успешно завършилите академията през септември ще получат сертификат и възможност да се присъединят към екипа на А1 на постоянна позиция, продължавайки развитието си в компанията.

Тази година основните направления, в които участници в Лятната академия придобиват опит, са „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“ и „Маркетинг“. По време на тримесечната академия доказани професионалисти от всяка една от областите са ментори на участниците и им предават ценни съвети, професионални насоки и практически знания по време на тяхното обучение.

Програмата е съчетание на теоретични занимания и изцяло практически насочени задачи по реални ключови за компанията проекти в избраната от участника професионална област.

Дейностите на избралите „Информационни технологии и дигитална трансформация“ включват дизайн, разработка, мониторинг и подготовка на документация за ИТ системи на компанията.

Младежите в област „Маркетинг“ ще работят по проучвания за процеси и продукти, свързани с онлайн магазини и видео магазини, ще участват в изготвяне на маркетингови и технически изисквания за бизнес функционалности, ще създават кампании за онлайн магазини, клиентски пътеки и др.

В направление „Мрежа и услуги“ участниците могат да се докоснат до реални проекти по тестване и конфигуриране на базови станции с технологии 2G/3G, изпитване на нови функционалности и устройства, създаване на мрежови топологии, свързани с основната мрежа за данни.

За всички участници в Лятната академия има организирани специализирани обучения по социални и технически умения, а основна част от преживяването им ще бъде активното участие в реални казуси, екипни срещи, проекти и дори кампании, по които експертите в А1 работят. В допълнение, младежите получават месечно възнаграждение за труда си, разполагат със смартфон и служебна SIM карта, както и множество други социални придобивки.

Програмите за придобиване на практически опит могат да бъдат трамплин за професионалното развитие на амбициозните и мотивирани млади специалисти. Близо 90% от участниците в Лятната академия продължават кариерния си път в компанията на постоянни позиции. Това е ценна възможност за прохождащите в сферата младежи да се докоснат отблизо до практиката, а за компаниите да привлекат млади кадри в екипите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com