Sprechen Sie Deutsch, или как национално състезание събра на едно място отличниците по немски език

3764
Sprechen Sie Deutsch, или как национално състезание събра на едно място отличниците по немски език
Снимка: Издателство Клет България

Владеенето на чужди езици в днешно време е абсолютна необходимост за по-добро бъдеще на детето и врата към успешното развитие в професията и бизнеса. Няма един-единствен най-предпочитан език, но е известно, че немският е един от двата най-популярни езика на Стария континент. Макар и смятан за труден за усвояване, със старателна подготовка, отдадени преподаватели и качествена обучителна система може да се постигне много. А за да се изгради здрава връзка между наученото и практиката, е важно човек да съизмери нивото си с останалите.

Преди дни се състоя осмото поред Национално КЛЕТ състезание по немски език. Организирано от издателство Клет България, то следва модела на сертификатните изпити, провежда се в два кръга – вътрешноучилищен и национален, и е отворено за всички български ученици, владеещи езика на нива от А1 до С1.

Записването в най-престижното национално състезание по немски език продължава до петък

До 26 март 2021 г. училищата от цялата страна могат да подадат своите заявки за участие във вътрешноучилищния кръг на Осмото национално...

Състезанието е не само предизвикателство към учениците да докажат знанията и уменията си в конкурентна среда, но и е мащабна и вълнуваща проява за децата, техните учители и родители. След вътрешния кръг през април, в който се включиха близо 1630 изучаващи немски език от 57 училища в 28 града, до Националния кръг на 29 май т.г. достигнаха 160 деца от цялата страна.

За трета поредна година домакин на състезанието беше град Ловеч и емблематичната ловешка езикова гимназия ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. В навечерието на надпреварата се състоя тържествен концерт, поздрав от ученици от гимназията домакин към всички участници и гости. Официални лица на откриването бяха г-жа Корнелия Маринова – кмет на община Ловеч, и г-н Еленко Начев - началник на Регионалното управление по образованието – Ловеч. След концерта гостите и участниците на състезанието се насладиха на атрактивния спектакъл „Звук и светлина“, проектиран върху Ловешката средновековна крепост.

На следващия ден, докато учениците залягаха над изпитните материали и премерваха знания със своите връстниците, техните учители имаха възможността да се запознаят с най-новите учебници на издателство Клет България, както и иновативната образователна среда от ново поколение iZZI.

Кой са победителите в националното КЛЕТ състезание по немски език, предстои да разберем скоро. Важното обаче е участието и разбирането, че всяка ситуация на езикова практика е полезна за по-нататъшното овладяване на езика. И когато детето се справи, то го изживява като успех и удовлетвореността от ученето се превръща в удовлетвореност от успеха.

Всяко пето дете в германските детски градини не говори немски у дома

Всяко пето от децата, които ходят на детска градина в Германия, вкъщи почти не говори на немски език. Статистиките сочат, че през после...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com