Вторият учебен срок започна – какви са предизвикателствата и възможностите пред учениците

2169
Вторият учебен срок започна – какви са предизвикателствата и възможностите пред учениците
Снимка: Теленор

Никога в историята на света ходенето на училище не е представлявало ходене (в най-добрия случай) до другата стая за осем часа пред екрана на компютъра. В началото на втория учебен срок отново забелязваме трудностите, които изпитват учениците във връзка с епидемията от коронавирус в днешни дни. И ако дядо ти ти е разказвал как е преминавал през 9 планини и 9 реки, за да се добере до училище, задачата на учениците днес е не по-малко лесна, макар и да не им се налага да преминават през Мордор, за да стигнат до класната стая. Не е по-лесна, защото онлайн обучението само по себе си предразполага към разсейване, а вниманието на учениците е много лесно да бъде загубено в Zoom и неизбежно, ако бъде загубена  интернет връзката.  

Вторият учебен срок започна присъствено, онлайн или на ротационен принцип, в различните области на страната. Така или иначе, онлайн обучението не е отскоро тук и въпреки че предизвика повече трудности, то все пак има и положителни страни.  

Един от мобилните оператори се отказа да вдига таксите с инфлацията за 2 години

Теленор се отказа да вдига таксите за абонатите си с инфлацията за два години, като вместо това ще индексира цените на месечните абонам...

Един от най-големите проблеми за ученето онлайн обаче остава техническото обезпечаване както с устройства, така и с наличието на надежден достъп до интернет. Осъзнавайки важната роля на телекомуникационната индустрия в този момент, Теленор България създаде специална оферта, която да реши именно тези проблеми.  

Поредното предложение на оператора е специална оферта за интернет за деца и ученици. Планът е на нова, по-ниска цена и включва достъп до 5G мрежата на Теленор, 20 000 национални MB за сърфиране, както и 6100 роуминг MB в зоната на ЕС. Освен всичко това, за да улеснят онлайн обучението, от Теленор добавят и 24-месечен неограничен достъп на максимална скорост на интернет до образователната платформа iZZI, създадена от издателство Клет България.  

iZZI e модерна интерактивна образователна среда за обучение и самоподготовка, съдържаща богата палитра от дигитални ресурси за начален и прогимназиален етап на обучение по всички предмети. Многобройните видеа и аудио материали, осигуряват интересно и атрактивно обучение, а централизираната облачна банка събира на едно място всички необходими учебни материали, което намалява теглото на раницата на малчуганите. Платформата позволява проследяването на резултатите и напредъка на отделни ученици и на класа от родители и учители, а класациите на ученици, училища и класове, определено мотивира подрастващите към постигане на все по-добри резултати.  

Голямата сила на iZZI не се състои само в изобилието от материали и ресурси, а и в съвременния подход, които ангажира вниманието и провокира любопитството на днешното поколение младежи.  

Нинова: Спечелихме на първа инстанция, мобилните оператори няма да вдигат цените*

Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административния съд в София-град се произнесе и потвърди нашите заключения...

Онлайн обучението определено е истинско предизвикателство за ученици, учители и родители, за което е нужно не само желание и търпение, но и съвременни дигитални ресурси и техническа обезпеченост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com