Без Салах и Мане: Ливърпул ще търси път през Арсенал към първи трофей

5415
Без Салах и Мане: Ливърпул ще търси път през Арсенал към първи трофей
Снимка: Getty Images

Английският гранд Ливърпул се пребори с бума на коронавирус в състава си, но сега клубът е изправен пред ново предизвикателство, след като двамата звездни нападатели Мохамед Салах и Садио Мане, както и Наби Кейта "отпрашиха" за Купата на Африка. Мърсисайдци ще трябва да се справят без тях в предстоящия им полуфинален сблъсък срещу Арсенал за Купата на Лигата.

Двубоят между Ливърпул и Арсенал на "Анфийлд" трябваше да се изиграе още в началото на месеца, но бе отложен заради многото положителни проби в състава на Юрген Клоп. Полуфиналите в Карабао Къп се играят в два мача, като втората среща - тази на "Емиратс", би трябвало да се състои на 20 януари.

7:0 за Ливърпул в последните два мача срещу Арсенал

За днешното дерби efbet дава 2.05 коефициент за победа на Ливърпул, 3.85 за равенство и 3.70 за победа на Арсенал. Двата тима се срещнаха за последно в края на ноември, когато мърсисайдци разбиха "топчиите" с 4:0, като тогава сред голмайсторите бяха отсъстващите в момента Салах и Мане.

Арсенал и Ливърпул обичат да си вкарват голове

Ливърпул победи Арсенал и през април 2021-ва, като тогава резултатът бе "класически" - 3:0. Мърсисайдци са в серия от три поредни победи срещу Арсенал във Висшата лига. Иначе това съперничество винаги предлага голово зрелище - 11 от последните 13 мача между Ливърпул и Арсенал са завършили с над 2,5 гола. efbet предлага за днешния двубой 1.71 коефициент за над 2,5 гола в мача и 1.62 коефициент за гол/гол.

В отсъствието на Салах и Мане Ливърпул ще очаква голове от Диого Жота и Роберто Фирмино. efbet предлага 2.65 коефициент Жота да вкара гол по всяко време на мача, докато за Фирмино коефициентът е 2.80. От отбора на Арсенал с най-голям шанс да се разпише е Александър Лаказет - 3.55 коефициент.

НЕВЪЗМОЖЕН ПРОПУСК РЕШИ СБЛЪСЪКА. НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com