Ще повторят ли Клоп и Ливърпул от миналия сезон това, което никога не бяха правили?

2879
Ще повторят ли Клоп и Ливърпул от миналия сезон това, което никога не бяха правили?
Снимка: Getty Images

Дълго време Юрген Клоп бе обвиняван от някои критици, че не се отнася с никакво уважение към вътрешните английски турнири. Причина за това бе фактът, че германският специалист използваше изцяло резерви и юноши в мачовете за най-стария футболен турнир в света ФА Къп и Купата на Лигата (Карабао Къп).

Ще "играе" ли Ливърпул във ФА Къп и Карабао Къп през сезон 2022/23?

През миналата кампания обаче това драстично се промени. Мърсисайдци не само обърнаха повече внимание и на двата турнира, но и ги спечелиха. И двата случая след победи над Челси във финалите. И в двата случая след изпълнения на дузпи. А сега всички се питат въпроса - как ще изглежда Ливърпул в тези турнири през сезон 2022/23?

Коефициентът на efbet за това Юрген Клоп и компания отново да спечелят ФА Къп е 6,00, докато за триумф на мърсисайдци в Купата на Лигата е 8,00, тъй като се счита, че това е по-малко престижният от двата турнира. Настоящият шампион Манчестър Сити е оценяван с по-добри шансове за успех и в двете състезания.

През миналия сезон "гражданите" отпаднаха във ФА Къп на полуфиналите след поражение именно от Ливърпул, докато с Купата на Лигата се сбогуваха още на осминафиналите, където изненадващо бяха отстранени от Уест Хям след изпълнения на дузпи.

Манчестър Сити и Гуардиола си искат трофеите от Ливърпул

Специалисти и анализатори вярват, че това не се е харесало на Гуардиола и той иска трофеите обратно в отбора. Коефициентът "гражданите" да спечелят най-стария футболен турнир в света е 4,40, докато за успех в Карабао Къп е 4,10. Европейският клубен шампион от сезон 2020/21 Челси стигна и двата финала, до които можеше да се добере на домашната сцена. Но ги загуби и двата, както вече споменахме.

Коефициентът на efbet през сезон 2022/23 Челси да спечели ФА Къп е 7,60, докато за успех в Купата на Лигата е 9,00. А ето какви са шансовете и на другите грандове: Тотнъм - 9,00 за ФА Къп и 12,00 за Карабао Къп, Манчестър Юнайтед - 11,00 за ФА Къп и 12,00 за Карабао Къп, Арсенал - 13,00 за ФА Къп и 15,00 за Карабао Къп.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com