1,3 млрд. лири са щетите от наводненията във Великобритания

2651
1,3 млрд. лири са щетите от наводненията във Великобритания
Снимка: Gettyimages.com

Щетите от ураганните ветрове и наводненията в Обединеното кралство около Нова година, се оценяват на 1,3 милиарда британски лири. Това се посочва в публикуваното днес официално изявление на Асоциацията на британските застрахователи.

Сумата е от щетите, причинени на частните домакинства, бизнеса и общинските комуникации от средата на декември до началото на януари. През този период местните системи за действие при бедствия бяха подложени на изпитание от три бури - Дезмънд, Франк и Ева - и не всички тестове бяха издържани. В ликвидирането последствията от бедствието освен аварийните служби, участваха и около 500 войници. Още около хиляда военни бяха готови да се намесят, припомня ТАСС.

Извънредно положение в Мисури заради наводненията

Президентът на САЩ Барак Обама въведе извънредно положение в щата Мисури във връзка с наводненията, отнели живота на повече от 10 души,...

Най-трудно беше положението в окръзите Ланкашир и Западен Йоркшир в северозападната част на Англия, където в резултат на рязкото покачване на нивото на водата, полицията бе принудена да евакуира хората направо от къщите им. заради заливане на една от подстанциите, хиляди семейства в тези райони останаха без централно електрозахранване.

Британският премиер Дейвид Камерън вече обяви по време на посещение в сериозно засегнатия от наводненията английски Йорк съобщи, че правителството ще отпусне 2,3 милиарда паунда за защита от наводнения до края на работата на сегашния парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com