Белгийска МВР служителка освободена след порно снимки във ведомството

4678
Белгийска МВР служителка освободена след порно снимки във ведомството
Снимка: Getty Images / Guliver

Белгийското вътрешно министерство е прекратило договора на служителка, която е позирала за порно снимки в сграда на ведомството в Брюксел, съобщиха правителствени източници.

Жената била разкрита след като нейни колеги я познали във френски сайт на хора, които си докарват по нещо над заплатата като се снимат за порно през свободното си време, съобщават белгийски медии.

По-късно било установено, че служителката е публикувала снимките в социални медии. Те били правени в асансьор и в заседателна зала в министерството, предават местни медии.

Двама пострадали при инцидент в Белгия

Пожар на автомобил в белгийския град Лиеж вдигна на крак полиция и пожарникари и бе придружен от съобщения за взрив. По информация на т...

„Имаме случай, в който е замесен вече освободен служител. Останалото е обект на продължаващо разследване”, каза говорителка на министерството.

Нарушителката е била на щат от 2006 година и самоличността й не се разкрива. Миналия месец тя трябвало да сдаде лаптопа и картата си за достъп и да остане вкъщи докато тече разследването, но продължила да получава заплата.

Жената завела насрещен иск във Върховния административен съд срещу вътрешното министерство за „неоснователни мерки” и нарушаване на правото й на личен живот.

Съдът обаче отхвърлил иска, защото „тя сама поела риска да опетни доброто си име като правила снимки с порнографски характер на работното си място и ги разпространявала по интернет”, съобщава в. Het Laatste Nieuws.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com