Борис Джонсън продължава да увърта: Предложенията към Брюксел били "конструктивни и приемливи" (ВИДЕО)

1819
Борис Джонсън продължава да увърта: Предложенията към Брюксел били "конструктивни и приемливи" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

В първата си реч на конференцията на Консервативната партия, в ролята си на неин лидер, премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че правителството му ще внесе "конструктивни и приемливи“ предложения към Брюксел, съобщава Sky News.

"Днес в Брюксел ние внасяме това, което според мен са конструктивни и разумни предложения, които осигуряват компромис и за двете страни", заяви той пред делегатите от неговата партия.

Brexit: Джонсън имал таен план, а Юнкер чака алтернатива на предпазния механизъм

Британският премиер Борис Джонсън и президентът на ЕС Жан-Клод Юнкер се съгласиха, че разговорите за Brexit "трябва да се активизират"...

Британският премиер продължава да увърта и да не дава конкретика какво точно ще предложи на Брюксел като алтернатива на предпазния механизъм. В рамките на 40 минути той така и не каза това, което всички очакват - "големия план на Борис". По-рано днес Жан - Клод Юнкер обяви, че ще разгледа с подобаващо внимание всяко конструктивно предложение от страна на Великобритания. Този план обаче остава толкова таен, че дори съпартийците на Борис Джонсън не го знаят. В същото време Борис Джонсън прехвърли топката в ЕС - като каза, че се надява Брюксел да намери място за компромиси, за да осигури споразумение. Това стана ясно от речта му пред торите днес.

Джонсън добави още, че "при никакви обстоятелства" няма да има "митнически проверки" на или близо до границата със Северна Ирландия, което е в противоречие с досегашната информацията за британските искания към Брюксел.

Изявлението му идва след изтекла информация, че смята да реши проблема с границата с Ирландия с няколко митнически бюра. Британският премиер посочи, че няма да предлага граничен контрол на или близо до границата между Република Ирландия и Северна Ирландия в предложената на Европейския съюз Brexit сделка. 

Джонсън подчерта, че Обединеното кралство ще спазва ирландския мирен процес и Споразумението от Разпети петък. Той също така каза: "И чрез процес на подновяване на демократичното съгласие от страна на изпълнителната власт и на събранието на Северна Ирландия ще продължим и ще защитим съществуващите регулаторни разпоредби за земеделските производители и други предприятия от двете страни на границата".

Великобритания ще напусне ЕС "заедно и цяла" с контрол върху собствената си търговска политика от самото начало, заяви той.

Алтернативата на предпазния механизъм - каква е тя? (СНИМКА)

Стана ясно какво ще предложи тази седмица Борис Джонсън в Брюксел като алтернатива на предпазния механизъм при Brexit. Предложението вк...

По думите му технологични детайли не би трябвало да определят дали ще има споразумение между Обединеното кралство и ЕС.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е време да се завърши Brexit, като отново обеща, че ще изведе Великобритания от Европейския съюз на 31-ви октомври - каквото и да стане.

"Това, което целият свят иска, е да се справим спокойно и разумно с този въпрос и да продължим напред. И затова излизаме от ЕС на 31-ви октомври каквото и да стане... нека да завършим Brexit. Ние можем, ние трябва и ще го направим", посочи той.

Джонсън все пак предупреди европейските лидери, че "алтернативата“ на провал в преговорите е Brexit без сделка.

"Да, това е компромис от страна на Великобритания. И аз много се надявам нашите приятели да разберат това и да направят компромис от своя страна", заяви Джонсън на конференцията на торите, цитиран от Агенция "Фокус".

Борис Джонсън събира Консервативната партия в битка за Brexit

Британският премиер Борис Джонсън събира своята Консервативна партия в неделя, в Манчестър, на конференция, която би могла да бъде посл...

Джонсън не пропусна възможността да обвини парламента на Великобритания, че затруднил правителството му да осъществи Brexit, като е приел законодателство за предотвратяване на Brexit без сделка.

2020 ще бъде година на "хаоса" и два референдума, ако лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин успее да отложи Brexit, каза още Джонсън.

"Корбин иска да превърне цялата 2020 г., която трябва да бъде страхотна година за тази страна, в хаос и какофония от още два референдума - втори референдум за шотландска независимост, въпреки че шотландците обещаха, че гласуването през 2014 г. ще бъде единството в тяхното поколение, и втори референдум за ЕС, макар че ние обещахме, че гласуването през 2016 г. ще бъде единственото гласуване в това поколение", предупреди британския премиер.

В следващото видео можете да видите цялата реч на премиера Борис Джонсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа