Борис Джонсън в самоизолация заради контакт с болен от коронавирус

2412
Борис Джонсън в самоизолация заради контакт с болен от коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис Джонсън получи уведомление, че трябва да се самоизолира поради контакт с човек, заразен с нов тип коронавирус, пише ТАСС. Това се посочва в съобщение, разпространено от кабинета на правителствения глава. Премиерът ще продължи да работи от резиденцията си на "Даунинг Стрийт", включително да ръководи правителствения отговор на пандемията от коронавирус“, се казва в изявлението. Той няма симптоми на COVID-19 засега.

Човекът, с когото британският премиер е контактува, е депутатът Лий Андерсън от Консервативната партия, която той ръководеше. Той беше част от малка група представители на хората, с които Джонсън разговаряше за около 35 минути. По-късно беше потвърдено, че Андерсън има коронавирусна инфекция. Дори фактът, че през април той вече беше болен от COVID-19, не спаси правителствения глава от 14-дневна самоизолация. След това, прекара една седмица в лондонска болница, включително няколко дни в реанимацията, след което самият той призна, че животът му е в опасност. В продължение на няколко седмици задълженията на Джонсън се изпълняваха от външния министър Доминик Рааб. Той пък влеза в самоизолация на 5-ти ноември.

Вархели е в самоизолация заради член на екипа си

Европейският комисар по разширяването и политиката на съседство Оливер Вархели обяви, че се намира в самоизолация, след като научи, че ...

Както пише "Financial Times", в това отношение , новото принудително отстъпление на Джонсън започва в най-неподходящия момент. Премиерът е принуден да затвори резиденцията си в момент, когато всички обсъждат високопоставените оставки през последната седмица. В петък главният съветник на министър-председателя Доминик Къмингс, който бе наречен сивото високопреосвещенство в правителството на Джонсън и "архитектът за Брекзит", напусна поста си. Оставката на съветника на правителствения глава стана известна няколко дни след като ръководителят на пресслужбата на премиера Лий Кейн, считан за дясната ръка на Къмингс, обяви оставката си. Според съобщения в британските медии Къмингс и Кейн, които Джонсън щеше да направи шеф на канцеларията си, загубиха в битката от своите опоненти, сред които бяха новият личен говорител на Джонсън Алегра Стратън и годеницата на министър-председателя Кари Саймондс, която преди това беше шеф на пресслужбата на Британската консервативна партия.

В тази връзка, опозиционната Лейбъристка партия обвини премиера в факта, че вместо да се занимае с острата тема на пандемията на коронавируса, правителството му е разкъсано от скрита борба и разборки. "Financial Times" съобщава, че Джонсън е успокоил Консервативната партия през уикенда, че ще поеме контрола над правителството и ще го рестартира с ръководство. Самоизолацията обаче беше голям удар за тези планове, смята вестникът. Междувременно от "Даунинг Стрийт" казват, че пребиваването в резиденцията му няма да попречи на премиера да прави телевизионни обръщения по важни въпроси. Обсъжда се и възможността Джонсън да участва дистанционно в парламентарните сесии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Ефектът на санкциите: Масово руските микрочипове са дефектни

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа